Nienke Langenhuizen van Tabitta won goud tijdens de achtste finale voor het NK in Eindhoven. Een eerste plaats was ook weggelegd voor Puck van Weert. (Foto: Sandra Janssen, Tabitta).
Nienke Langenhuizen van Tabitta won goud tijdens de achtste finale voor het NK in Eindhoven. Een eerste plaats was ook weggelegd voor Puck van Weert. (Foto: Sandra Janssen, Tabitta). Foto: Tabitta

GOUD VOOR NIENKE LANGENHUIZEN EN PUCK VAN WEERT

Turnsters Tabitta door naar kwartfinale NK

Afgelopen weekeinde werden in Eindhoven de eerste landelijke turnwedstrijden gehouden op het hoogste niveau. Alle deelnemers van de Boxtelse gymnastiekvereniging Tabitta gingen door naar de kwartfinale. Nienke Langenhuizen en Puck van Weert pakten bovendien een gouden medaille en Shadé van Oorschot een zilveren.


Lisa Bekkers

kroont zich tot

Brabants kampioen

Leden van paardensportvereniging De Dommelruiters uit Liempde hebben afgelopen weekeinde goed gepresteerd tijdens de Brabantse kampioenschappen dressuur in Schijndel. Lisa Bekkers won de provinciale titel in de klasse D/Z1 met haar pony Jonkers' Pieter. De jury beloonde haar proef met een score van 68,14 procent.

Bekkers had in de klasse DE/Z2 twee ijzers in het vuur. Met Anjershof Harmony legde ze beslag op de zesde plaats en met Nocturn van de Beekerheide bezette zij de twaalfde positie met 62,08 procent.

Fleur van de Sande was met Navarana's Sinclair ook op dreef en mag zich nu reservekampioen noemen in de categorie DE/L2. Ze behaalde met een score van 67,50 procent de tweede prijs. Daarmee was de koek nog niet op voor De Dommelruiters, want Luuk van de Sande gooide eveneens hoge ogen door met Paddington derde te worden. Zijn proef werd beoordeeld met een puntentotaal van 66,50 procent.

PONYRUITERS

Over twee weken staan de Brabantse kampioenschappen springen voor ponyruiters op het programma in Sint-Oedenrode. Luuk van de Sande met Paddington en Daan van de Sande met Reekamp's Silvano geven hier acte de présence.

Zaalvoetbal

In verband met carnaval is er komende week géén programma.

Uitslagen zaterdag 7 februari

't Tweespan - Heva Auto's        3-5

Pika Bikes/'t Geveltje - v. Stekelenburg        3-13

Tahadi - X2COM        2-7

Autorijschool Gestel - Café 't Geveltje        9-3

v.d. Langenberg/Fleur - Corfu        2-5

Hart v. Boxtel - C.J. v.d. Sande        2-4

Kwalitaria Strik - Fysio De Dommel        4-3

Uitslagen programma maandag 9 februari

v.d. Heijden Milieu - Plaza/Kwalitaria        5-3

Green Team - Meijtech Montage        5-8

Auberge - Termeer Support        2-3

Celdex BV - Requal Team        0-3

Hart v. Boxtel - Interieurshop        3-5

Vanuit het hele land reisden turnsters van de hoogste niveaus (N1 en Divisie 1) naar Eindhoven. Zaterdagochtend eindigden bij de pupillen 1 N1 Floor de Wolf en Mijke Janssen respectievelijk als zevende en twaalfde. Beiden presteerden goed op de balk met nog ruimte voor verbetering.
Op de andere baan kwamen op datzelfde moment de pupillen 2 N1 in actie. De elegante Shadé van Oorschot turnde een foutloze meerkamp en legde, achter een Heerenveens clubgenootje van Epke Zonderland, beslag op de zilveren medaille. Donna van Wijgerden liet een sterke brugoefening zien en werd achtste. 's Middags kwam Nayla Aarts bij de jeugd N2 in actie. Dit nieuwe lid van Tabitta toonde veel progressie geboekt te hebben en bezette de tiende plaats.

Zondagochtend was het spannend voor Tabitta. In deze ronde kwamen drie Boxtelse tunsters in actie die tijdens de districtsfinale nog onvoldoende punten hadden behaald. Voor hen was het de laatste kans om dit jaar nog door te kunnen stromen naar de volgende wedstrijden.

De pupillen 1 N1 van Tabitta scoorden opvallend goed op brug, Lotte Langerwerf werd allround achtste en Fenne van Haaren verrassend tiende. Bij de pupillen 2 N1 liet Lieke van Hal een mooie meerkamp zien, goed genoeg voor een vijfde plaats. Mees van Abeelen eindigde ook hoog, als zevende. Het was met name voor Romy Poirters (10) en Celeste Canaan (16) tot de laatste minuten spannend of ze de puntenlimiet gingen halen. De opluchting was groot toen bleek dat zowel Fenne als Romy en Celeste hun ticket voor de kwartfinale hadden veiliggesteld door 36 punten bij elkaar te sprokkelen.

's Middags kwamen Nienke Langenhuizen en Puck van Weer in actie. Nienke turnde op het hoogste niveau, jeugd N1, tegen alle topturnsters van haar leeftijd uit heel Nederland. Ondanks het feit dat de meeste concurrenten veel meer uren trainen en ze zelf nog wat foutjes maakte, was ze zó sterk dat ze de wedstrijd toch met twee punten verschil won.

Ook Puck maakte wat foutjes op de brug en balk, maar door haar moeilijke programma met hoge uitgangswaarden en een superoefening op vloer werd ook zij knap eerste. Een bijzondere prijsuitreiking dus, met op dit hoge niveau zowel bij baan 1 als baan 2 Boxtelse talenten op het hoogste podium.

KADETTENSPRONG

In de avond kwamen de senioren Divisie 1 in actie. Madelief Hobbelen en Eva Roos hadden de puntenlimiet al eerder behaald en turnden wegens blessureherstel maar deels mee. Wel turnde Madelief nog een opvallende nieuwe sprong die nationaal niet zo vaak is te zien: de kadettensprong met draai op de evenwichtsbalk.

FOTO ONDER: Nienke Langenhuizen van Tabitta won goud tijdens de achtste finale van het NK in Eindhoven. Een eerste plaats was ook weggelegd voor Puck van Weert. (Foto: Sandra Janssen, Tabitta).