Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Agterblijvers trakteren senioren op heerlijk middagje uit

Beentjes van de vloer in Tijberzaal

Een kleine tweehonderd 65-plussers beleefden zondag een heerlijk uitje. In de Tijberzaal van het Baanderherencollege schotelde carnavalsvereniging De Agterblijvers een middag vol muziek en kolder. Onder anderen met volkszanger Rienie van de Kerkhof en de Gemondse tonprater Jan Schellekens.

Prins Donald IV toonde zich met de raad van elf en danzgarde echte gangmakers tijdens de gratis toegankelijke feestmiddag die al decennia op rij wordt gehouden in het weekeinde vóór carnaval. De ouderen kwamen niets te kort. Niet alleen qua entertainment, maar ook waar het ging om een drankje en een hapje. De leden van De Agterblijvers zorgden ervoor dat alles op rolletjes verliep. Muziek van The Ducktownband, deejay M'n Bruur én enkele komische playbackacts door De Drie Kupkes maakten het feest compleet. Dat de muzikale optredens in de smaak vielen, bleek wel uit het feit dat de dansvloer regelmatig gevuld was.

GILDETAMBOER

De Gemondse tonprater Jan Schellekens kwam aan het einde van de middag al trommelend de Tijberzaal binnen en zorgde er al snel voor dat er volop gelachen kon worden. Hij verhaalde als tamboer van de door hem opgerichte broederschap Bacchus & Sint-Lazarus over de jaarlijkse gildefeesten. ,,'s Ochtends schieten we meestal nog mis met de kruisboog, 's middags raken we al wat aangeschoten en 's avonds weten we 'm flink te raken..."

FOTO BOVEN: Muziek van onder anderen volkszanger Rienie van de Kerkhof en deejay M'n Bruur zorgde ervoor dat de Boxtelse senioren regelmatig de dansvloer vulden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Carnavalsclub De Agterblijvers bezorgde zo'n tweehonderd Eendengatse 65-plussers een gratis middagje uit. (Foto: Peter de Koning).