2 arrestaties in moordzaak 'sparrenrijk'

'Ineens liep er een team met agenten door Esch'

Waar in november de Groenweg in Esch al eens volledig werd afgezet, hingen er vrijdag opnieuw rood met witte linten in de straat. Twee mensen voor de moord op een 46-jarige Syriƫr, onder wie de echtgenote van het slachtoffer, werden omstreeks acht uur door een arrestatieteam opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de lugubere zaak van de man, die medio november dood werd aangetroffen in het Boxtelse bosgebied Sparrenrijk. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op 17 november trof een wandelaar 's ochtends het levenloze lichaam van een man aan. Het stoffelijk overschot stond in brand en de politie ging al snel uit van een misdrijf. Er werd vervolgens intensief onderzoek verricht. Zo hield de politie kort nadat het lijk werd aangetroffen een passantenonderzoek nabij Sparrenrijk. Aan automobilisten en fietsers en voetgangers werd gevraagd of zij iets opvallends hadden gezien op de dag dat het slachtoffer werd aangetroffen.

Toen de recherche een week later de identiteit van de man nog niet had achterhaald, werd een foto van zijn gezicht verspreid. Al snel werd duidelijk dat het om Rachid Dardari ging, een man van Syrische afkomst die met zijn gezin sinds de zomer in Esch woonde. De politie verrichtte na identificatie van het slachtoffer enkele dagen onderzoek in de woning van de man.

overlast

Op de achtergrond ging het onderzoek verder en volgens een politiewoordvoerder kwamen uiteindelijk de 35-jarige echtgenote van het slachtoffer en een 27-jarige man, een bekende van Dardari, naar voren als verdachten. Over de opgepakte man, die in een bovenwoning van de Willibrordusweg woont en volgens buurtbewoners een zwager of neef is van het slachtoffer, zei een buurtbewoner eerder in Brabants Centrum: ,,Helaas heb ik over hem wel eens melding moeten maken bij de politie vanwege overlast."

Dat beaamde Lars Vorstenbosch vrijdagochtend. De Esschenaar woont ook aan de Willibrordusweg, die ook gedeeltelijk was afgezet vanwege onderzoek in de woning van de verdachte. ,,Regelmatig scheurde hij door de straat. En onlangs werd hij nog klemgereden door de politie en werd zijn voertuig in beslag genomen. Hij bleek geen rijbewijs te hebben." Ook een andere buurtbewoner, die niet met haar naam in de krant wilde, vond de 27-jarige verdachte 'een rare man'. ,,Eerlijk gezegd zijn we blij dat hij is opgepakt."

Vorstenbosch is verbaasd over de gebeurtenissen. ,,Er gebeuren momenteel rare dingen in Esch", aldus de jonge Esschenaar. ,,Mijn zusje zag vanochtend ineens een groep politieagenten door de straat lopen. Dat is toch wel gek."

De politie verrichte tot en met zaterdag onderzoek in de woningen aan de Groenweg en Willibrordusweg in Esch.