LSV-verdediger Soufiane Youfsi (midden) deed nog wat terug. Hij scoorde de enige tegentreffer in het duel met OVV '67 uit Oosteind. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SPARTA '25 BUIGT IN SLOTFASE

ODC in Beek en Donk verlost van uitcomplex

ODC heeft zondag afgerekend met het uitcomplex waar de ploeg dit seizoen last van leek te hebben. In Beek en Donk werd Sparta '25 in de slotfase geklopt. Door de zege stijgt de Boxtelse tweedeklasser van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst.

Na de ongelukkige nederlaag van twee weken geleden bij CHC mocht ODC de uitwedstrijd tegen Sparta'25 niet verliezen om aansluiting te houden met de kop van het klassement. De Boxtelaren hadden in de beginfase het meeste balbezit maar speelden slordig en waren de bal vaak ook weer snel kwijt. Sparta '25 was aanvallend dreigender.

LOBJE

Het eerste wapenfeit van de thuisploeg was een schot van Ruud Happé, dat rakelings naast het ODC-doel ging. Zes minuten later viel de 1-0. Erwin van Bommel profiteerde van een dekkingsfout in de Boxtelse verdediging. Oog in oog met Teun van Gestel bleef hij koel: met een lobje passeerde hij de Boxtelse keeper.

Na de openingstreffer drukte ODC Sparta '25 terug op de eigen helft. Dit leverde twee kansen op. Bas van der Pasch schoot na een scrimmage de bal over het doel en Remco Schellekens stuitte op Sparta '25-doelman Tom Verhoeven. ODC kwam zelf nog goed weg toen Thijs Kluijtmans de paal raakte na onzeker ingrijpen van de Boxtelse defensie.

PIJNENBURG BESLISSEND

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig. ODC was het meest aan de bal en de thuisploeg was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Naarmate de tweede helft vorderde, wonnen de tricolores steeds meer onderlinge duels en werd er ook beter gecombineerd. Schellekens kreeg twee goede kansen op de gelijkmaker. Een schot na een mooi opgezette aanval via Sjoerd van Lokven ging net naast een kopbal werd ternauwernood gepareerd door doelman Verhoeven.

Twintig minuten voor tijd kwam de van een blessure herstelde Tommy van den Berg in de ploeg. Het bleek een gelukkige wissel, want deze speler stond aan de basis van de gelijkmaker. In de 83e minuut speelde hij de bal in één keer door naar Bas Verkaik die op zijn beurt Rob Scholten vrij voor het doel zette. Met een subtiele lob gaf de Boxtelse nummer 10 doelman Verhoeven het nakijken: 1-1. De tricolores voelden dat er meer in zat en gingen door. In de 89e minuut werd dit overwicht beloond met een tweede treffer. Die kwam van de voeten van de na rust in het veld gekomen Ido Pijnenburg. Na een aanval over rechts behield de A-junior het overzicht. Hij schoof de bal bekeken in de hoek voorbij Verhoeven: 1-2.

Komend weekend is er geen programma in verband met carnaval. De eerstvolgende wedstrijd spelen de tricolores zondag 22 februari. Dan komt buurman Best Vooruit op bezoek.

Nederlaag LSV tegen hekkensluiter OVV '67

De voorjaarscompetitie ging voor de voetballers van LSV uit Lennisheuvel van start met een thuiswedstrijd tegen OVV '67. De tegenstander uit Oosteind bezet de laatste plaats in de vijfde klasse C en had nog geen competitieduel winnend afgesloten. Tegen LSV werden echter de eerste drie punten van het seizoen binnengesleept. Het team uit Lennisheuvel verloor met 1-4.

In de eerste helft was LSV de bovenliggende partij. De ploeg kreeg meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar was ongelukkig in de afronding. Zo trof Chemi Elizabeth, topscorer van LSV, de binnenkant van de doelpaal. OVV '67 was effectiever en kwam wél tot scoren. Verdediger Soufiane Yousfi deed wat terug voor de ploeg uit Lennisheuvel, maar het mocht niet baten.

ACHTER DE FEITEN AAN

LSV liep vervolgens steeds meer achter de feiten aan. Tegenstander OVV scoorde uiteindelijk viermaal. Door deze nederlaag komen de onderste regionen steeds meer in zicht voor LSV. De mannen van coach Kirk Koningstein staan tiende, met tien punten uit dertien duels. Hekkensluiters Molenschot en OVV '67 volgen op respectievelijk vier en vijf punten.

Zondag 1 maart staat het eerstvolgende duel op het programma, opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is SVG uit Tilburg. Deze ploeg staat vijfde op de ranglijst.

LSV 1 - OVV '67 1        1-4

Merlijn 5 - LSV 2        1-2

LSV 3 - Oisterwijk 3        6-0

Vrouwen: LSV 1 - Racing Boys 1        3-3