Ruim tachtig senioren bezochten de bijeenkomst over wooninitiatieven voor en door ouderen. Ook wethouder Peter van de Wiel was te gast. (Foto: Hans van Doorn).
Ruim tachtig senioren bezochten de bijeenkomst over wooninitiatieven voor en door ouderen. Ook wethouder Peter van de Wiel was te gast. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Annelieke van der Linden

grote belangstelling voor 'wonen in eigen regie'

'Fijne woontoekomst op je oude dag'

Winkelcentrum Oosterhof slopen en opnieuw opbouwen mét seniorenappartementen erop en tóch een school in Munsel/In Goede Aarde inclusief ouderenwoningen. ,,Zonder fantasie kom je nergens, als je maar het lef hebt om de regie te nemen over je eigen toekomst", stelde Boxtelaar Ad van den Brand gisteravond tijdens de bijeenkomst over wooninitiatieven voor en door senioren. Ruim tachtig ouderen kwamen naar Sint-Ursula om zich te oriënteren op de verschillende mogelijkheden.

Tijdens eerdere informatieavonden benadrukte Van den Brand al dat het voor senioren belangrijk is om na te denken over de toekomst. ,,Nu kun je nog zelf bepalen wat goed voor je is." Sinds de Boxtelaar met zijn visie op wonen, welzijn en zorg naar buiten kwam, zijn twee werkgroepen opgericht. Eén club denkt na over de mogelijkheden voor een zorgcoöperatie in Boxtel, de andere groep staat stil bij wooninitiatieven.

Van den Brand legde tijdens de bijeenkomst vier woonvormen voor aan de bezoekers: een luxe koopappartement, een minder luxe koopappartement, een huurappartement en combinaties, zoals een appartement met zorgcoöperatie of woningen in bestaande gebouwen. Bezoekers tekenden zich vervolgens in voor de verschillende woonopties. Van den Brand, vroeger zelf betrokken bij de realisatie van woonzorgprojecten, gaf daarna uitleg over mogelijke vervolgstappen. ,,Als je de regie vanaf het allereerste begin in handen neemt, kun je voor jezelf een fijne woontoekomst creëren op je oude dag."

Aanwezig waren ook wethouder Peter van de Wiel en directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph. Laatstgenoemde liet weten geen voorstander te zijn van nieuwe woonprojecten, maar wilde het initiatief wel ondersteunen. ,,Onze kerntaken liggen momenteel anders, maar wij zijn natuurlijk wél bereid met inwoners te kijken naar mogelijkheden en mee te denken. Burgerinitiatieven juichen we alleen maar toe." Dat gold ook voor de gemeente Boxtel. Wethouder Van de Wiel: ,,Zo starten we dit jaar met het opstellen van een nieuwe woonvisie voor Boxtel. Dat wordt een interactief traject."

Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Ad van den Brand, e-mail advandenbrand@hotmail.com.