VIERDEKLASSER UIT ESCH LIJDT GEFLATTEERDE NEDERLAAG: 4-0

Essche Boys onderuit tegen koploper

Voor het eerste seniorenteam van voetbalvereniging Essche Boys is een uitwedstrijd met Woenselse Boys altijd lastig. Vorig seizoen dolf de ploeg nog het onderspit met 5-1, maar het feit dat de Eindhovenaren na de winterstop slecht van start waren gegaan door met 0-3 van aartsrivaal Wodan te verliezen, gaf de bezoekers uit Esch toch hoop op een goed resultaat.

Woenselse Boys - de trotse koploper in de vierde klasse G - trok vanaf de aftrap het spel naar zich toe, terwijl Essche Boys zich noodgedwongen beperkte tot verdedigen. De ene na de andere aanval werd opgezet richting het doel van de gasten, maar de Essche verdediging bleef vrij gemakkelijk overeind. De thuisploeg kreeg geen grote kansen in tegenstelling tot de gasten die tweemaal gevaarlijk waren via de counter, onder meer met een doelpoging van Marco den Ouden op de paal.

Twee minuten later stond plotseling de 1-0 op het scorebord. Een van richting veranderd schot viel precies voor de voeten van een Woenselse aanvaller die vanaf ongeveer negen meter voor de openingstreffer zorgde. Yannic van Gerven had vijf minuten later de gelijkmaker op zijn voet. Zijn lob ging weliswaar over de keeper, maar ook langs de goal.

EIGEN DOEL

Essche Boys bleef in de tweede helft loeren op de counter. Den Ouden schoot in de 50e minuut in de handen van de Eindhovense sluitpost, waarna Woenselse Boys de marge vergrootte tot twee doelpunten. Jethro van Gerven probeerde een voorzet te blokkeren. De bal rolde echter via zijn schoen in het eigen doel. Deze goal gaf de spelers van de koploper vleugels, die de voorsprong in het vervolg van het duel verder uitbouwden naar 4-0. Yannic van Gerven en Cas den Ouden probeerden de eer te redden voor hun team, maar hun pogingen leverden geen treffer op.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Essche Boys wordt gespeeld op zondag 22 februari. In eigen huis treedt de ploeg dan om 14.00 uur aan tegen het laaggeklasseerde Tongelre. Alle wedstrijden van de jeugdteams werden zaterdag afgelast. De senioren kwamen wél in actie, de uitslagen staan hieronder vermeld.

TAFELTENNIS

De voorsprong van koploper Taverbo/Sabo 1 op de concurrentie in de Boxtelse Recreatieve tafeltenniscompetitie (BRTC) is met vier punten geslonken.

Taverbo/Sabo 1 was, mede door drie overwinningen van Frans van Dun, met 7-3 te sterk voor nummer zeven Van Weert Schilderwerken. Sabo Boxtel loopt vier punten in op Taverbo/Sabo door een 9-1 zege Bat Boys.

Ook Taverbo/Sabo 3 houdt kans op het kampioenschap door een 8-2 zege op Rotsvast. Uschi Meeuwis van Taverbo/Sabo 3 was tijdens deze ontmoeting onverslaanbaar. Henk IJsseldijk en invaller Daan de Koning boekten ieder twee zeges. Voor team Rotsvast redden Donie de Groot en Bart Theeuwes de eer.

CORNUITEN

Erik van der Schoot had met twee overwinningen een groot aandeel in de 7-3 zege van Grand Café Rembrandt op team Cornuiten. Team Cornuiten werkte ook nog een volledige wedstrijd af tegen middenmoter Taverbo/Sabo 2.

Mari van Dijk van Taverbo/Sabo 2 wist tijdens deze confrontatie al zijn enkelspelen in winst om te zetten en legde daarmee de basis voor de 8-2 zege van zijn team. Bij team Cornuiten was Henk van de Laak de grote man met twee overwinningen.

Team Taverbo Sabo 4, dat zesde staat op de ranglijst, was met 7-3 te sterk voor De Dommel.