OPTREDEN MET FANFARE SINT-CECILIA

Gildenbondsharmonie speelt in Verkadefabriek

De Gildenbondsharmonie geeft zondagmiddag 1 februari een concert in de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch. In de reeks Verrassende Ontmoetingen concerteert het orkest daar samen met fanfare Sint-Cecilia uit Zijtaart. Het thema is 'Dansen geblazen'.

Het programma biedt veel verrassingen, allemaal gebaseerd op dansen en ballet. Zo zien bezoekers Amerikaanse en Russische dansen voorbij komen evenals een Valse Brillante met als solist Rodin Rosendahl op euphonium. Deze solist was ook al te bewonderen tijdens het promconcert van de Gildenbondsharmonie op 22 november.

Verder kunnen bezoekers genieten van de heerlijke muzikale suite uit het ballet Romeo & Juliette van Sergei Prokofiev. Fanfare Sint-Cecilia zal voor de pauze concerteren. Daarna is het podium voor de 'Gildenbonds'.

TALENTENCONCOURS

De Gildenbondsharmonie staat onder leiding van de nieuwe dirigent Arjan Gaasbeek. Gaasbeek is geboren en getogen in Maurik, in de Betuwe. Hij komt uit een zeer muzikale familie. Op vierjarige leeftijd kreeg Gaasbeek zijn eerste klarinetles van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn opleiding bij Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg. Op jonge leeftijd nam Gaasbeek al deel aan diverse wedstrijden, onder meer het Prinses Christina Concours en het Jonge Talentenconcours, waar hij vier jaar collegegeld won.

HAFA-DIRECTIE

Zijn klarinetstudie vervolgde Gaasbeek op het Fontys Conservatorium in Tilburg en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Op dit moment studeert hij HaFaBra-directie bij Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gaasbeek is al diverse jaren actief als dirigent, onder meer in Ingen, Maurik en Vleuten. Bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, waar hij al twintig jaar actief lid is, is hij dirigent van het midden orkest, concertmeester en tweede dirigent van het groot orkest.

KAARTJES

Het concert in de Verkadefabriek begint zondag om 14.30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de leden, via info@gildenbonds.nl of bij Chique Cadeau aan de Breukelsestraat 28 in Boxtel. Aan de kassa kosten de kaartjes 15 euro.