Ron van Alebeek won een van de vele WK-titels die afgelopen weekeinde in het Autotron te Rosmalen werden verdeeld. (Foto: Ons Ideaal).
Ron van Alebeek won een van de vele WK-titels die afgelopen weekeinde in het Autotron te Rosmalen werden verdeeld. (Foto: Ons Ideaal). Foto: Ons Ideaal

MEDAILLEREGEN VOOR 'ONS IDEAAL' IN AUTOTRON

Van Alebeek wint WK-goud siervogels

Ron van Alebeek heeft afgelopen weekend een gouden medaille gewonnen tijdens de wereldshow voor zang- en siervogels in het Autotron in Rosmalen. De secretaris van de Boxtelse vogelvereniging Ons Ideaal veroverde de eerste plaats in de klasse individueel Agaat geel en Agaat geel ivoor.

Van Alebeek werd al meerdere keren Nederlands kampioen met zijn vogels, maar een WK-titel behaalde hij nog niet eerder.

Tijdens de wereldkampioenschappen, die na een voorbereiding van drie jaar werden georganiseerd door de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders, werden 22248 vogels bij elkaar gebracht door deelnemers uit 23 landen. Naast Van Alebeek vielen nog acht leden van Ons Ideaal in de prijzen. ,,Een ongekend resultaat."

FAMILIEDAG

Tijdens de familiedag die Ons Ideaal in juli organiseert, wordt uitgebreid stilgestaan bij deze prestaties van deze leden. Volgens de vogelvereniging heeft Nederland zich tijdens de wereldkampioenschappen 'duidelijk op de kaart gezet als een van de beste vogellanden van de wereld'.

Van Alebeek was niet het enige lid van Ons Ideaal dat in de prijzen viel tijdens het WK in Rosmalen. Het complete overzicht staat hierna vermeld.

Winnaars Ons Ideaal: A. Tijhuis: tweemaal goud, eenmaal zilver; A. v.d. Loop: tweemaal goud, eenmaal brons; J. Beulen: tweemaal goud; F. v. Boxtel: eenmaal goud, tweemaal zilver, eenmaal brons; D. v. Loon eenmaal goud, eenmaal brons; R. v. Alebeek: eenmaal goud; T. v.d. Heuvel: eenmaal goud; E. Oosterkamp: eenmaal brons; H. Voets: eenmaal brons.

Gemonde

Linedance in De Schuif

In zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde wordt zondag 1 februari een linedancemiddag georganiseerd door The Rodeo Dancers. De middag begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.30 uur. De muziek wordt verzorgd door deejay Arthur. De entree bedraagt 2,50 euro.