SANNE DE KONING UIT BOXTEL OP BOUWREIS

Stichting HomePlan bouwt houten huisjes in Mexico City

Sanne de Koning uit Boxtel vertrekt vandaag, donderdag 29 januari naar Mexico City om in de sloppenwijken mee te bouwen aan huisjes voor de armsten. Ze reist mee met Stichting HomePlan. Het budget voor de reis van Sanne kwam deze week rond door een bijdrage van 500 euro van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren.

Stichting HomePlan biedt concrete hulp vanuit het idee dat een betere toekomst het best kan starten vanuit een veilig onderkomen. De focus ligt op het bieden van een thuis als basis voor de groei van eigenwaarde. De huisjes die de stichting bouwt, zijn geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen en hun leven op te bouwen. Die werkwijze spreekt Sanne de Koning erg aan. Ze benadrukt ook de manier waarop de hulp is georganiseerd, met daarin een centrale rol voor een groep Mexicaanse studenten. ,,Ze zijn allemaal lid van een grote studentenorganisatie die mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in contact wil brengen", vertelt ze. ,,De studenten hebben de leiding. Zij zoeken de wijken uit en beslissen samen met wijkvertegenwoordigers welke gezinnen in aanmerking komen voor een huisje van HomePlan. De studenten bouwen met ons mee, doen hier waardevolle ervaringen op en blijven na ons vertrek wekelijks terugkomen om de mensen praktische dingen te leren en ze te begeleiden in hun verdere ontwikkeling."

Sanne gaat een week lang meewerken. Van timmeren en sjouwen tot funderingspaaltjes zetten. De reis- en verblijfkosten betaalt ze zelf en ze betaalt ook 2.000 euro mee aan het huisje waar ze aan meewerkt. Die twee mille probeerde ze vooraf te dekken via sponsors die onderdelen van het huisje voor hun rekening nemen. Met de donatie van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren is dat bedrag nu ruimschoots rond. Met deze donatie financiert de Rotary de aanschaf van twintig vloerdelen van 25 euro per stuk.


Belastingaangifte FNV

FNV-leden kunnen vanaf donderdag 5 februari een afspraak maken voor de belastingaangifte 2014. Dit kan via www.afspraakmakenfnv.nl. De consulenten houden in maart kantoor in De Walnoot op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur en vanaf 19.00 uur. Met ingang van 9 februari kunnen mensen ook telefonisch een afspraak maken op maandag tussen 18.00 en 20.00 uur: 06-81 37 35 28.

Tweedehands markt

In De Rots wordt zaterdag 7 februari vanaf 13.00 uur een tweedehands markt gehouden. Een tafel huren kost drie euro. De entree bedraagt één euro (kinderen tot 12 jaar gratis). De organisatie zoekt vrijwilligers die toezicht willen houden en helpen met inrichten en opruimen. Meer info: (0411) 68 36 75 of (0411) 60 10 36.