ESSCHENAREN GEVEN 0-1 VOORSPRONG UIT HANDEN: 3-1

Essche Boys verliest onnodig van SCI

De voetballers van Essche Boys gingen met een positief gevoel de winterstop in, maar het eerste competitieduel met SCI in het nieuwe jaar eindigde zondag negatief. Ruim 65 minuten zag het er, met een 1-0 voorsprong rooskleurig uit voor de Esschenaren, maar het venijn zat in de staart. Het team uit Sint-Michielsgestel won uiteindelijk met 3-1.

Essche Boys begon moeizaam aan de wedstrijd, meer kreeg gaandeweg steeds meer vat op de thuisploeg en creƫerde enkele kleine mogelijkheden. De eerste was voor Yannic van Gerven, maar zijn schot belandde in de handen van de SCI-doelman.

De Esschenaren kwamen in de 38e minuut op voorsprong. Een voorzet van Marco den Ouden zorgde voor veel paniek in de achterhoede van de gastheren. Een Gestelse verdediger probeerde de bal weg te schieten, maar Robin van Beek kon nog net met zijn voet de bal blokkeren die daarna in het doel rolde: 0-1.

De eerste vijftien minuten na de rust leek er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht. Een marge van twee treffers in het voordeel van Essche Boys hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. SCI werd echter steeds sterker en bracht de stand in de 65e minuut weer in evenwicht, waardoor de ploeg opeens vleugels kreeg en de Esschenaren steeds verder terugdrong op de eigen helft.

Twee snel en succesvol uitgevoerde counters in de 82e en 89e minuut waren voldoende voor SCI om de gasten met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Essche Boys bezet in de vierde klasse G nu de tiende plaats.