Commissaris van de koning Wim van de Donk was vorig jaar present bij de opening van Greentech Park bij Helicon Opleidingen. Aan de proef wordt steun verleend door gemeenten die samen een biomassaplein willen oprichten. (Foto Peter de Koning).
Commissaris van de koning Wim van de Donk was vorig jaar present bij de opening van Greentech Park bij Helicon Opleidingen. Aan de proef wordt steun verleend door gemeenten die samen een biomassaplein willen oprichten. (Foto Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTEL VERDER MET GESTEL, VUGHT, BEST

'Biomassaplein komt er, ook nu Schijndel afhaakt'

Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Best vinden het 'jammer maar begrijpelijk' dat Schijndel deze week heeft besloten te stoppen met de plannen om samen een biomassaplein op te richten. Schijndel fuseert op 1 januari 2017 met Sint-Oedenrode en Veghel en vormt dan de nieuwe gemeente Meierijstad. Ook zonder Schijndel gaan de plannen door en zal het biomassaplein er komen.

Het is geen verrassing dat Schijndel afhaakt omdat de nieuwe fusiepartners al langlopende contracten hebben met een biomassacentrale. Daarnaast laat Schijndel weten dat Meierijstad zich nog moet beraden over de wijze waarop het biomassabeleid gestalte krijgt. ,,Het concept van het biomassaplein komt in die zin te vroeg", zeggen alle betrokken gemeenten. ,,Het is beter voor Schijndel om de samenwerking niet voort te zetten."

Er is volgens de gemeente Boxtel 'voldoende interesse' vanuit de regio om het project succesvol voort te zetten. Nu al wordt geƫxperimenteerd bij Helicon Opleidingen met Greentech Park.

De vier overgebleven gemeenten zullen met eventuele nieuwe partners vervolgstappen nemen om te komen tot het biomassaplein.

FOTO LINKS: Commissaris van de koning Wim van de Donk was vorig jaar present bij de opening van Greentech Park bij Helicon Opleidingen. Aan de proef wordt steun verleend door gemeenten die samen een biomassaplein willen oprichten. (Foto Peter de Koning).


Kennismaken

met SintLucas

op open dagen

Vakschool SintLucas, gevestigd in Boxtel en Eindhoven, opent morgen en overmorgen de deuren voor mensen die meer willen weten over de creatieve opleidingen die worden aangeboden. Studenten, docenten en onderwijsmedewerkers geven uitleg over de school.

SintLucas biedt opleidingen die zijn verdeeld over vier clusters: Vormgeven & Ambacht, Vormgeven, Communicatie & Ruimte, Vormgeven, Media & Technologie, Evenementenmanagement & Mediaproductie. De twee laatstgenoemde opleidingen worden in Eindhoven aangeboden. Studenten oriƫnteren zich in eerste instantie breed op de verschillende mogelijkheden en kiezen in de loop van de opleiding een profiel.

SintLucas aan de Burgakker in Boxtel is vrijdag 30 januari geopend van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 31 januari van 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie: www.sintlucas.nl.