Wilma van Doremalen-Verhagen (links) en Daniëlle Schellekens (rechts) staan deze maand uitgebreid stil bij het dertigjarig jubileum van De Kapsalon aan de Ridder van Cuijkstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).
Wilma van Doremalen-Verhagen (links) en Daniëlle Schellekens (rechts) staan deze maand uitgebreid stil bij het dertigjarig jubileum van De Kapsalon aan de Ridder van Cuijkstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

De Kapsalon bestaat dertig jaar

'Contact met mensen maakt kappersvak mooi'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Waarschijnlijk zijn we over dertig jaar nog steeds aan het knippen. Inclusief rollator. We kunnen het kappersvak niet missen", lachen Wilma van Doremalen-Verhagen en Daniëlle Schellekens. Hoewel niet iedereen van het bestaan af weet, is aan de Ridder van Cuijkstraat 58 al dertig jaar De Kapsalon gevestigd. Het jubileum wordt gevierd met een rad van fortuin...

,,Altijd was ik bezig met haren. Het maakte me op jonge leeftijd niet uit of poppen armen of benen hadden, als ze maar haren hadden", vertelt Wilma. Hoewel ze in eerste instantie nog dacht aan onderwijzeres, ging ze na de mavo naar de kappersschool. ,,Toen ik negentien was, stond ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik begon met het knippen van bekenden, uiteindelijk ben ik in 1985 in Boxtel voor mezelf begonnen. Tegen onze woning aan de Ridder van Cuijkstraat werd een aanbouw gerealiseerd."

Van de dertig jaar dat De Kapsalon bestaat, werkt Daniëlle er al 28 jaar. ,,Ik kwam als klant, later als stagiaire en ben nooit meer weggegaan", lacht ze. De vrouwen merken dat klanten zich snel thuis voelen in De Kapsalon. ,,We luisteren naar wat mensen voor kapsel willen, maar óók naar wat ze nog meer kwijt willen", aldus Wilma. ,,Het contact dat ik heb met mensen is de reden dat ik het kappersvak zo leuk vind", voegt Daniëlle toe. ,,Mensen gaan met plezier naar de kapper, het is leuk om aan een verandering van een kapsel mee te werken. Het is afwisselend werk: we helpen mensen van nul tot negentig jaar. En met iedere klant heb je een ander leuk gesprek."

Hoewel Wilma in eerste instantie intenties had om de kapperszaak te verhuizen, is dat er nooit van gekomen. ,,Toen ik kinderen kreeg, was het erg handig om een kapsalon aan huis te hebben. Mensen weten de weg nog steeds naar de Ridder van Cuijkstraat te vinden, dus we zitten hier goed op onze plek", aldus de eigenaresse. Het duo volgt maandelijks cursussen om op de hoogte te blijven van alle trends. ,,Ook hebben we regelmatig contact met vakgenoten via de kappersclub, regio 's-Hertogenbosch. Zo wissel je ervaringen over producten met elkaar uit", zegt Wilma.

Het 25-jarig bestaan van de Kapsalon werd gevierd met een receptie. ,,Deze keer hebben we gekozen om onze klanten te verwennen met cadeautjes", zegt Wilma. Zo staat er tot en met 7 februari een rad van fortuin in de kapsalon. ,,Mensen maken kans op allerlei bijzondere prijs. De mensen die op getal dertig uitkomen, mogen een jaar lang gratis naar De Kapsalon", aldus Daniëlle. Daarnaast is er voor de jeugd een kleurplatenwedstrijd.

Boxtel

Collecte Hersenstichting

De jaarlijkse collecteweek van de Hersenstichting gaat maandag 2 februari van start. De stichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en aandoeningen te genezen. Onder andere door onderzoek, voorlichting, vernieuwende projecten en goede patiëntenzorg. Wie de collectant misloopt, kan doneren via www.hersenstichting.nl.