Verkleurend serviesgoed
attendeert op te hete drank

Negen studenten van de Boxtelse mbo-school SintLucas vormen sinds het begin van dit schooljaar de minionderneming Gloet. Ze ontwikkelden een thermokopje dat verkleurt als er een (te) hete drank in zit. Om te voorkomen dat de gebruiker zijn of haar mond verbrandt.

SintLucas biedt jongeren al jaren het traject Jong Ondernemen aan. Deze organisatie helpt studenten kennis te maken met het ondernemerschap. ,,Omdat wij van een creatieve opleiding erg gericht zijn op design, wilde we dit graag terug laten komen in het uiteindelijke product. Een van de collega's at hete soep en ze schrok ervan. Maar door deze gebeurtenis kwam wél de inspiratie voor dit 'Gloet'-nieuwe product", melden de miniondernemers. ,,Design ontmoet wetenschap."

De drinkbeker die de jongeren ontwikkelden, is gemaakt van thermochrome en verandert van kleur als het in aanraking komt met een te warme drank. Dit proces wordt vooralsnog op een ambachtelijk wijze door studenten gerealiseerd.

,,Gloet kijkt in de toekomst en dan zien we deze toepassing niet alleen terug op een koffiekopje, theekopje en dergelijke. Dan willen we juist meerdere doelgroepen aan het product koppelen. Zo is Gloet op dit moment bezig om het thermochrome materiaal toe te passen op onder andere babyflesjes en flesjes voor zorgbehoevenden. Zo hoeft de verzorger nooit meer eerst zelf te testen of de drank te warm is. Ideaal dachten wij", melden de ontwerpers enthousiast.

Meer informatie: www.gloet.nl.