De verkoop van herenmode verliep zodanig succesvol, dat Filipe en Diana van den Borne na tweeënhalf   jaar ook een damescollectie aan kunnen bieden. (Foto: Peter de Koning).
De verkoop van herenmode verliep zodanig succesvol, dat Filipe en Diana van den Borne na tweeënhalf jaar ook een damescollectie aan kunnen bieden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'VROUWEN WINKELEN VAKER, MANNEN BESTEDEN MEER'

Filipe Mode: voortaan óók voor dames

Met de opening van een afdeling voor damesmode is het assortiment van Filipe Mode aanzienlijk uitgebreid. Vrijdag openden Filipe en Diana van den Borne hun vernieuwde winkel aan de Markt in Boxtel.

Daags voordat de winkel voor het publiek werd heropend, ontving het in Liempde woonachtige ondernemerspaar vrienden, bekenden en relaties. Daar namen ook burgemeester Mark Buijs en economiewethouder Eric van den Broek een kijkje. ,,Een aanwinst voor Boxtel", noemde Van den Broek de toevoeging van het damesassortiment.

Na zes jaar in een Eindhovense zaak werkzaam te zijn geweest, vestigde Filipe van den Borne zich tweeënhalf jaar geleden als zelfstandig ondernemer in het pand naast de optiek die jarenlang door zijn ouders werd gerund. ,,De herenmodezaak bleek een zodanig succes dat we nu konden investeren om ook damesmode toe te voegen. Dat creëert meer 'loop'. Vrouwen winkelen nu eenmaal vaker dan mannen. Maar mannen besteden meer..."

WIT EN RUIM

Het interieur werd deels vernieuwd en daarvoor nam het echtpaar Van den Borne meubelmakerij Den Berg van Martien Roestenburg uit Liempde in de arm. De witte en ruime uitstraling van Filipe Mode, dat nu verder gaat met de toevoeging 'Men | Women', is daarbij gehandhaafd.