Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEMEENTEHUIS TIJDELIJK TOEGANKELIJK VIA ANDERE ENTREES

Daglicht en ruimte na verbouwing

De verbouwing van het gemeentehuis komt in een cruciale fase. Maandag 26 januari start de verbouwing van de publiekshal en kantoren erboven en daarmee wordt deze omvangrijke klus pas echt goed zichtbaar voor het Boxtelse publiek. Vanaf maandag 26 januari heeft het gemeentehuis voor bezoekers twee tijdelijke ingangen: aan de zijkant tussen het gemeentehuis en modewinkel Uniek en de bestaande ingang naar de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat.

In de publiekshal staat overduidelijk het een en ander te gebeuren. Pallets vol met materialen staan klaar voor de omvangrijke verbouwingsklus die daar binnenkort begint. De medewerkers van Burgerzaken verhuizen dan tijdelijk naar het oudste deel van het gemeentehuis direct aan de Markt. In de voorhal komen tijdelijk de balies van Burgerzaken te staan en de grote ijzeren toegangsdeur van het gemeentehuis aan de Markt gaat dan voorlopig op slot. Bezoekers van de afdeling Burgerzaken gebruiken vanaf 26 januari de tijdelijke ingang aan de Markt. Voor de overige afdelingen geldt vanaf die datum de ingang aan de Dr. Van Helvoortstraat. Dat is de bestaande ingang die al jaren wordt gebruikt voor bezoek aan bijvoorbeeld een raadsvergadering, een inloopbijeenkomst of een huwelijk. Als alles meezit kan eind mei het verbouwde gemeentehuis officieel worden heropend.

Flexplekken

De verbouwing van het gemeentehuis startte begin juni vorig jaar. De eerste fase is onlangs afgerond en omvatte het kantoorgedeelte tussen de raadzaal en de bestuursvleugel. Hier zijn de vele aparte kamertjes van de dertig jaar oude kantoren vervangen door grote gemeenschappelijke ruimten met zogeheten flexplekken. Ambtenaren hebben niet meer een vaste werkplek, maar kunnen kiezen uit locaties met verschillende uitstralingen en functies. Daglicht en ruimtelijkheid


'Faillissement Pantein-Vivent niet te voorzien'

Het bedrijf Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent is woensdag failliet verklaard. In de gemeente Boxtel zijn ruim 300 mensen hierdoor getroffen. ,,Zeer betreurenswaardig", vindt wethouder Eric van den Broek. ,,Wij zetten als gemeente alles op alles om de huishoudelijke hulp voor deze mensen te behouden."

Naast Boxtel zijn ook de gemeenten Schijndel, Sint-Michielsgestel en Vught getroffen door het faillissement. ,,We trekken met de Meierijgemeenten in regioverband op", laat de wethouder weten. ,,Tot 1 februari is de continuïteit van de huishoudelijke hulp sowieso gewaarborgd. Dat geeft ons enige lucht." Er waren al eerder signalen dat Pantein-Vivent in zwaar weer verkeerde. ,,Daarom hebben we bij de aanbesteding doorgevraagd over de financiële situatie. De cijfers waren - afgaande op de informatie die wij kregen - zodanig op orde dat een faillissement toen niet te voorzien was."

Alle mensen die via Pantein-Vivent gebruik maken van huishoudelijke hulp hebben een brief gekregen. ,,Hierin staat informatie over het faillissement en waar mensen naartoe kunnen met vragen." Wanneer meer duidelijk is over het voortzetten van de hulp worden cliënten daar persoonlijk van op de hoogte gesteld.

zijn belangrijke kenmerken in de nieuwe werkruimten. Op sommige plekken zijn de wanden van plint tot plafond bekleed met grote fotoprints van Boxtelse taferelen.

De gemeenteraad trok 2,4 miljoen euro uit voor de totale operatie. De ontwerpen van architectenbureau De Twee Snoeken uit 's-Hertogenbosch worden uitgevoerd

door aannemer Burgland uit Dodewaard.

FOTO BOVEN: Openingen in vloeren en plafonds zorgen voor daglicht in de nieuwe ruimten. (Foto's Peter de Koning).

FOTO ONDER: De oude situatie met hokkerige kantoortjes is vervangen door een open en ruimtelijke sfeer.

ONDERSTE FOTO: In de publiekshal staan de bouwmaterialen klaar.

Afbeelding
Afbeelding