Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Gildenbonds pakt uit met Russische balletmuziek

Met symfonische muziek uit twee klassieke Russische balletten heeft de Gildenbondsharmonie zondag een voorproefje gegeven voor een optreden in de spraakmakende concertreeks Verrassende Ontmoetingen. Tijdens haar traditionele Nieuwjaarsconcert in de Tijberzaal stond het blaasorkest onder leiding van gastdirigent Arjan van Gaasbeek. Voorafgaand aan het concert werden vier trouwe leden gehuldigd.

De suite uit Romeo et Juliette van Serge Prokofiev en het opzwepende Lezghinka uit Gayaneh van Aram Katchaturian staan ook zondag 1 februari bij de Gildenbonds op de lessenaar. Dan treedt de harmonie op in de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch tijdens Verrassende Ontmoetingen.

De Boxtelse muzikanten betreden het podium na de pauze en vertolken ook werken die in november te beluisteren waren tijdens het promconcert. Het eerste deel van het programma in de Brabantse hoofdstad komt voor rekening van fanfare Sint-Cecilia uit Zijtaart. Kaarten voor Verrassende Ontmoetingen kosten in de voorverkoop 12,50 euro en aan de zaal 15 euro. Reserveren kan via e-mail: info@gildenbonds.nl of via de leden.

STRALEND

De Gildenbondsharmonie speelde zondag met vier stralende muzikanten in haar midden. Basklarinettist Frans Boleij was voorafgaand aan het optreden uitgebreid gefĂȘteerd vanwege zijn zestigjarig lidmaatschap, terwijl Jannemieke van Hemert (fluit) haar 25-jarig jubileum vierde. Bovendien werden twee koperen jubilarissen in het zonnetje gezet: Inge Leenen en Joris van der Struijk. Saxofonist Jan van Lieshout moest door omstandigheden verstek laten gaan en ontvangt het insigne van de muziekbond in de loop van deze week.

Voorafgaand aan het optreden van het harmonieorkest speelden de leerlingen. Zowel het blaasbandje als het leerlingenorkest lieten van zich horen. Het Nieuwjaarsconcert werd afgesloten door de Big Band Boxtel onder leiding van Mari van Gils.

FOTO ONDER: De jubilerende leden van de Gildenbondsharmonie: van links naar rechts Joris van der Struijk, Inge Leenen, Jannemieke van Hemert en Frans Boleij. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding