Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Diede?

De rubriek 'What's Up?' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Dit keer aandacht voor Diede Duijghuisen (19). Zij treedt zondag om 13.30 uur op in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. Dit doet ze met de Talentenklas van MiK Kunsteducatie. Dit is een groep van twaalf leerlingen met aanleg voor muziek.

Hoe lang maak je al deel uit van de Talentenklas? ,,Ik zit nu voor het derde jaar in de Talentenklas. Omdat ik sinds dit jaar in Amsterdam woon, was het wel even de vraag of het dit jaar weer zou lukken. Maar ik wil graag nog een jaar extra actief bezig zijn met mijn dwarsfluit en ben gelukkig weer door de auditie heen gekomen."

Wat gaan jullie zoal spelen zondag? ,,Omdat de Talentenklas bestaat uit leerlingen van verschillende leeftijden, met verschillende instrumenten en een verschillend aantal jaren leservaring, zal het programma zondag weer erg gevarieerd zijn. Zelf ga ik samen met mijn dwarsfluitleraar Wouter van Breugel een duet van Kuhlau spelen."

Zitten er moeilijke stukken in? ,,Voor iedereen zal het stuk dat hij of zij speelt weer een uitdaging zijn op zijn of haar niveau. Het is leuk om met een stuk dat voor jou een uitdaging is naar een concert toe te werken en er dan ook echt iets moois van te maken."

Komen er familieleden of vrienden speciaal kijken omdat jij meedoet? ,,Ja. Mijn ouders komen bijna altijd kijken wanneer ik een concert heb. Soms komen mijn broers of vriendinnen ook kijken. Ik vind het erg leuk als er publiek voor mij in de zaal zit."

Wil je hier ook je beroep van maken of is dit puur hobby voor je? ,,Een aantal jaren terug heb ik er wel over nagedacht om verder te gaan met dwarsfluit en ook eventueel naar het conservatorium te gaan. Omdat dit echt heel zwaar is en heel veel tijd kost, heb ik van dat plan afgezien. Ik speel wel nog steeds heel fanatiek en dat zie ik mijzelf de komende jaren ook blijven doen. Ik denk dat dwarsfluit spelen altijd een hele grote hobby zal blijven."

FOTO LINKS: Diede Duijghuisen speelt zondag mee met de MiK Talentenklas in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel.