Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

geld gaat naar opkikkerdagen

Opbrengst statiegeldactie:

442 euro voor Opkikker

De Boxtelse Nadèche Hanique (17) startte in december een actie om geld in te zamelen voor stichting Opkikker. Tot en met eind december stond bij supermarkt Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat een statiegeldbonnenbox. De actie leverde uiteindelijk bijna 450 euro op.

Het winkelend publiek kon de statiegeldbonnen in de doos stoppen en op die manier geld doneren aan de stichting, die Opkikkerdagen organiseert voor gezinnen met een (chronisch) ziek kind, zodat zij een onbezorgde dag kunnen beleven. Uiteindelijk heeft de actie 442,55 euro opgeleverd. ,,Een fantastisch bedrag", aldus Nadèche. ,,Ik wil iedereen bedanken die een statiegeldbon heeft ingeleverd. Ook Albert Heijn Boxtel verdient een bedankje voor de medewerking."

Nadèche is kindambassadeur van de stichting en probeert daarvoor met acties geld binnen te halen. Zo zamelde ze flessen in met haar zusje Myrthe en zorgden de Boxtelse communicanten vorig jaar naar aanleiding van een presentatie van Nadèche voor een donatie. Ze promootte de stichting ook op Jacob-Roelandslyceum,; de kerstactie van die school leverde ruim 10.000 euro op.