sprekersplein op 21 januari in raadzaal

Subsidiekeuzes maken op Boxtelse weekmarkt

Boxtel lanceerde in november www.subsidiekeuzes.nl, de website waar inwoners van de gemeente mee kunnen denken over bezuinigingen op subsidies. Gisteravond kregen bestuursleden van verenigingen de gelegenheid hun zegje te doen. Morgen, vrijdag 16 januari, zijn het college van B. en W. en gemeentemedewerkers aanwezig op de weekmarkt om uitleg te geven over de site. Bovendien wordt woensdag 21 januari nog een Sprekersplein georganiseerd waar iedere burger de gelegenheid krijgt ideeën en meningen uiteen te zetten.

De gemeente moet in opdracht van de raad voor een bedrag van 600.000 euro per jaar minder uitgeven aan subsidies. Inwoners kunnen via de website laten weten hoe er in hun ogen bezuinigd dient te worden. Ze kunnen de bedragen verdelen per categorie, zoals sport, onderwijs, toerisme en recreatie en duurzaamheid en ruimtelijk beleid. Op de website staat een aantal bezuinigings- en investeringsvoorstellen, waarbij de bedragen en consequenties worden vermeld. Wethouder Marusjka Lestrade zei eerder dat ze hoopte op zoveel mogelijk suggesties van inwoners. Inmiddels is 450 keer ingevuld waar de subsidies wel of niet aan moeten worden besteed. Daarnaast zijn 24 voorstellen voor bezuinigingen of investeringen doorgegeven.

Woensdag, tijdens het Sprekersplein, krijgt iedereen óók de gelegenheid door middel van een korte presentatie uitspraken te doen over het subsidiebeleid van de gemeente. In de raadszaal van het gemeentehuis vindt woensdag 21 januari om 19.30 uur een Sprekersplein plaats. Mensen die graag willen aangeven waarop ze willen bezuinigen of investeren, kunnen zich tot dinsdag 20 januari 16.00 uur aanmelden via telefoonnummer (0411) 65 59 47 of e-mail nda@boxtel.nl. Iedereen krijgt maximaal vijf minuten spreektijd.

Het is niet de bedoeling om aandacht te vragen voor zaken die in aanmerking komen voor de gemeentelijke bezwaar-, beroep- en klachtenprocedures. Voor alle aanwezigen is er gelegenheid om vanuit de zaal te reageren op de bijdragen van insprekers.

Boxtel

Tweedehands markt

Vogelvereniging Ons Ideaal organiseert zondag 18 januari een tweedehands markt in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7. Ruim zeventig tafels worden volgepakt met goederen. De zaal is open van 13.00 tot 16.00 uur en de entree bedraagt één euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is verkrijgbaar via www.onsideaalboxtel.nl of telefoonnummer (0411) 67 72 92.