Afbeelding
Foto: Trio Ligno

Kamermuziek door blazersensemble in ridderzaal Stapelen

Mede door het feit dat elk van hun instrumenten deel uitmaakt van een grotere familie, is Trio Ligno een ensemble met ongekende flexibiliteit. Moeiteloos wordt er gespeeld met klankkleuren, bezettingen en stijlen. Zondag 25 januari vertolken Liane Kuipers (fluit), Ties Kemper (klarinet) en Gert Verrydt (saxofoon) kamermuziek in de ridderzaal van kasteel Stapelen. Het optreden begint om 14.30 uur; de toegangsprijs bedraagt 7,50 euro.

De drie bevlogen musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan Fontys Conservatorium in Tilburg. Door de bijzondere samenstelling van het ensemble is er slechts weinig originele muziek voorhanden. De leden van het trio gaan daarom op zoek naar muziek die hen raakt en ze schrijven die vervolgens om naar de unieke bezetting. Trio Ligno speelt de muziek recht uit het hart. Een ware belevenis voor elke muziekliefhebber.

Fluitiste Kuipers studeerde onder anderen bij Aldo Baerten, Leon Berendse en Edith van Dyck. Door de jaren heen deed ze veel ervaring op in orkesten en tijdens masterclasses. In 2011 werd Kuipers tweede tijdens het open nationaal fluitconcours.

Na een studie Taalwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, koos klarinettist Kemper voor de muziek. Vanaf 2006 studeerde hij bij Geert Baeckelandt; twee jaar geleden behaalde hij zijn masterdiploma.

De Vlaming Verrydt studeerde saxofoon bij Jean Pennings en Martijne Jansen en Ties Mellema. Hij sleepte verschillende prijzen in de wacht te slepen bij concoursen; zo werd hij laureaat bij Axion Classics en het nationale concours voor jonge saxofonisten in Dinant. Hij dirigeert twee muziekkorpsen en werkt als docent én arrangeur.

Zie ook: www.kasteelstapelen.nl.

FOTO ONDER: Blazersensemble Trio Ligno vertolkt in de ridderzaal van het Boxtelse kasteel Stapelen zelf gearrangeerde kamermuziek.


Nieuwe serie
cursussen SUB
van start in Rots

In februari start de Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel (SUB) met een nieuwe serie cursussen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Dinsdag 20 en donderdag 22 januari kunnen belangstellenden zich daar tussen 14.00 en 16.00 uur inschrijven.

Dankzij subsidie van de gemeente Boxtel kan SUB al 25 jaar cursussen aanbieden aan mensen die een AOW-, WAO-, ABW-, Wajong- of WWI-uitkering ontvangen. Het gaat daarbij om dry yoga, computerles voor beginners én gevorderden, kleding maken, bloemschikken en Engelse taal.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen naar telefoonnummer (0411) 67 51 88 of 68 39 03.

Boxtel

Vrijwilligerssteunpunt

Het Vrijwilligerssteunpunt van welzijnsinstelling ContourdeTwern is op zoek naar een zelfstandige vrijwilliger die enerzijds het schrijven van kleine, kernachtige stukjes in de vingers heeft en die anderzijds ook kan omgaan met sociale media als Twitter en Facebook. Voor informatie over deze of andere vacatures of voor het maken van een afspraak, kunnen mensen van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur bellen naar het Vrijwilligerssteunpunt in Sint-Ursula, telefoon (0411) 65 58 99 of mailen naar vwsboxtel@contourdetwern.nl.