SUCCESSEN VOOR LUC VAN EIJNDHOVEN (12)

Drie NK-tickets voor Boxtels zwemtalent

Zwemtalent Luc van Eijndhoven, lid van vereniging Argo in Sint-Oedenrode, heeft afgelopen weekeinde tweemaal zilver én eenmaal brons in de wacht gesleept tijdens de Brabantse winterkampioenschappen in zwemstadion Pieter van den Hoogenband te Eindhoven. Over twee weken mag hij op drie afstanden meedoen aan het NK in Amsterdam.

De 12-jarige Boxtelse zwemmer presteerde goed; op alle afstanden verbeterde hij zijn persoonlijk record. Op de 100 meter vlinderslag behaalde Luc zilver na een close finish; het verschil met de winnaar bedroeg slechts vier/tiende van een seconde... Met deze prestatie bereikte de zwemmer bovendien de limiet om deel te mogen nemen aan het Nederlands kampioenschap. Over twee weken mag Luc starten in het Sloterparkbad te Amsterdam. Eind december behaalde hij het startbewijs voor het NK ook al op de 200 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag.

ESTAFETTE

Ook op de 200 meter wisselslag eindigde de brugklasser van het Baanderherencollege als tweede. Zijn bronzen medaille won Luc in teamverband op de viermaal 100 meter estafette.