Een podium met alléén maar leden van Tabitta. Van links naar rechts: Donna van Wijgerden, Shadé van Oorschot en Lieke van Hal. (Foto: Boukje Canaan). Foto: Boukje Canaan

groot aantal turnsters plaatst zich voor kwartfinales

Districtsfinales: zeven medailles Tabitta

De turnsters van de Boxtelse vereniging Tabitta namen afgelopen weekeinde deel aan de districtsfinales van Zuid-Nederland in Valkenswaard. Dit leverde liefst zeven podiumplaatsen én kwalificaties voor toestelfinales op in de A- en B-selectie.

De Boxtelse deelnemers streden tegen turnsters uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Bij de A-selectie was er een volledig Tabitta-podium. Shadé van Oorschot won goud bij de pupillen 2, nationaal 1, gevolgd door Donna van Wijgerden en Lieke van Hal. Ook de vierde plek was voor een turnster van de Boxtelse vereniging: Mees van Abeelen.

Nienke Langenhuizen behaalde een gouden medaille bij de jeugd, nationaal 1. Zilver was er voor Floor de Wolf (pupillen 1, nationaal 1) en Puck van Weert (jeugd, eerste divisie).

Door deze goede resultaten kwalificeerden de turnsters zich voor de landelijke kwartfinales. Ook Mijke Jansen, Sanne van der Steen, Lotte Langerwerf, Luna Ketelaars, Floor van Ingen, Nayla Aarts, Madelief Hobbelen en Eva Roos slaagden erin om de benodigde 36 punten te behalen en zich te kwalificeren voor de volgende rondes. Fenne van Haaren, Celeste Canaan, Wendy Li en Romy Poirters kwamen helaas punten te kort. De turnsters krijgen een herkansing in de achtste finales.

De turnsters van de B-selectie droegen afgelopen weekeinde hun nieuwe outfits in de clubkleuren van Tabitta en behaalden goede resultaten. Zo veroverde junior Yenthe Ketelaars, uitkomend in divisie 3, het brons. De sterkste turnsters kwalificeerden zich voor de A-finales. Alle selectieleden van Tabitta slaagden hierin.

Lisa van der Schoot werd dertiende in de klasse pupil 1, nationaal 3. Fleur Boom en Benthe Bressers eindigden in dezelfde categorie op de 27e en 29e plaats. Romy Schepers van Tabitta werd vijfde in de klasse pupil 2, nationaal 3, terwijl Guylene Brunneman en Nova van Kempen op plekken 10 en 27 eindigden.

Junioren Jade Robers en Maithe Ahsmann kwamen uit in divisie 3 en legden beslag op de 8e en 15e plaats.

De turnsters van de A- en B-selectie kwalificeerden zich tijdens de districtsfinales ook voor de eindstrijd van verschillende toestellen. Deze finales vinden eind januari plaats in Helmond.