Aan het jaarlijkse rolstoeltennistoernooi in sportcomplex De Braken namen spelers uit Nederland en België deel, waaronder Carla Clijsters uit Weert (links) en Sanne Deltrap uit Roermond. (Foto: Peter de Koning).
Aan het jaarlijkse rolstoeltennistoernooi in sportcomplex De Braken namen spelers uit Nederland en België deel, waaronder Carla Clijsters uit Weert (links) en Sanne Deltrap uit Roermond. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NIEUWJAARSTOERNOOI BOXTEL TREKT 20 DEELNEMERS

Rolstoelers strijden om tennisglorie

STEFAN LATIJNHOUWERS

Organisator en penningmeester Riens van Raaij van Stichting Rolstoeltennis Thadia uit Sint-Michielsgestel verwelkomde zondag tijdens de zestiende editie van het nieuwjaarstoernooi in sportcomplex De Braken twintig deelnemers. ,,Een tikje teleurstellend, maar ook verklaarbaar", aldus Van Raaij. ,,Ondanks de wat magere opkomst kunnen we terugkijken op een perfect verlopen evenement."

De tennissers speelden verdeeld over drie poules vier partijen van vijftig minuten. ,,Vorig jaar deden nog dertig spelers uit Nederland en België mee aan het nieuwjaarstoernooi, een gemiddelde bezetting", aldus Van Raaij. ,,We hadden nu te maken met concurrentie van een toernooi bij onze zuiderburen, waardoor we een vaste delegatie van zo'n acht personen uit België misten op de tennisbaan. Heel jammer natuurlijk, vooral omdat we ook op meer jongere deelnemers hadden gerekend. Maar het eendaagse evenement in Boxtel blijft bijzonder omdat er alleen getennist wordt door spelers met een lichamelijke handicap in een rolstoel."

JEUGDSPELERS

Thadia traint al jarenlang op zaterdagochtend in De Braken, onder wie ook een tiental jeugdspelers. Van Raaij: ,,Tijdens het toernooi mochten we helaas maar vier jonge rolstoeltennissers begroeten. Als iedereen wel was gekomen, praat je over een deelnemersveld van bijna 35 man. Maar het was nu eenmaal niet anders. Zij die er wél waren, waren heel lovend over het verloop van het toernooi. Ik pakte zelf de zege in de B-poule, terwijl ik normaal gesproken in de A-poule actief ben. Door een gekneusde rib speelde ik nu een niveau lager. Femke van Eijk legde beslag op de eerste plaats in A-poule en Walter Cornet uit België won in de C-poule."

LUSTRUM

In september dit jaar bestaat de Stichting Rolstoeltennis Thadia twintig jaar. ,,We gaan zeker aandacht aan besteden aan ons vierde lustrum, onder meer tijdens het integratietoernooi dat normaal gesproken aan het eind van die maand gehouden wordt. Wellicht dat het nu begin september al plaatsvindt, maar dat moeten we nog even bekijken."

FOTO LINKS: Aan het jaarlijkse rolstoeltennistoernooi in sportcomplex De Braken namen spelers uit Nederland en België deel, waaronder Carla Clijsters uit Weert (links) en Sanne Deltrap uit Roermond. (Foto: Peter de Koning).


Kidsclub Taverbo:
elke dinsdag plezier

De bijeenkomsten van de Kidsclub in de accommodatie aan de Voetboog van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo vinden elke dinsdag plaats van 16.00 tot 16.45 uur.

Nieuwe kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar die graag een proefles willen volgen, zijn welkom om mee te doen, waarbij prettig zittende kleding een pre is en de jeugd gevraagd wordt om zaalgymschoenen te dragen.

De deelnemers krijgen diverse materialen aangeboden waarbij samenspel en plezier voorop staan en de balvaardigheid en de grove en fijne motoriek gestimuleerd worden door specifieke oefeningen. Meer informatie via Uschi Meeuwis, telefoonnummer: (06) 37 08 32 39 of anders via het e-mailadres: uschi@taverbo.nl.