plan ambtelijke fusie in de maak

Toekomst Haaren komt met intentieverklaring

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De gemeenteraad van Haaren besloot in november door middel van een motie unaniem om de besluitvorming rond de ambtelijke fusie met de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel op te schorten tot minimaal 1 juli 2015 en in die tijd alle mogelijke scenario's in kaart te brengen. Donderdag 22 januari wordt tijdens de raadsvergadering een intentieverklaring besproken van Toekomst Haaren, de belangenorganisatie die pleit voor draagvlak voor een fusie onder de bevolking.

In de intentieverklaring schuift Toekomst Haaren zichzelf naar voren als klankbordgroep van de inwoners voor het college van B. en W. en de gemeenteraad. Zo zal de belangengroep de 'achterban' maandelijks informeren. Deze groep bestaat uit vierduizend mensen die het manifest ondertekenden dat Toekomst Haaren in november aan burgemeester Jeannette Zwijnenburg overhandigde.

Daarnaast hoopt Toekomst Haaren dat het college en de gemeenteraad de belangenorganisatie ongeveer eens per maand op de hoogte houdt over de samenstelling van een plan van aanpak en scenario-onderzoek met betrekking tot een ambtelijke fusie. ,,We zullen nauwgezet blijven volgen of de inwoners van de gemeente Haaren worden betrokken bij het onderwerp", laat initiatiefnemer Peter Dirks van Toekomst Haaren weten. ,,Ons uitgangspunt is dat we constructief, maar kritisch samen met de gemeenteraad en het college willen optrekken." In de motie


Drogisterij

keert terug

in Liempde

In het pand aan de Nieuwstraat waar voorheen drogisterij DA Van der Doelen was gevestigd, is vanaf zaterdag 24 januari weer een winkel te vinden waar mensen terechtkunnen voor verzorgingsproducten. De Liempdse Stephanie Smetsers start met drogisterij Bewust Beter.

DA Van der Doelen sloot in juli 2013 de deuren, tot teleurstelling van veel Liempdenaren. Pandeigenaren Piet en Gerda Maas hadden contacten met andere ketens, maar dat liep op niets uit. In de leegstaande winkel aan de Nieuwstraat waren dit jaar kunstwerken te zien van pandeigenaar Piet Maas.

Zaterdag 24 januari wordt de winkel feestelijk geopend. Belangstellenden zijn welkom vanaf 09.00 uur.

die Samenwerking '95, Progressief96, VVD en CDA in november indienden, was opgenomen dat in de eerstvolgende raadsvergadering een plan van aanpak over gemeentelijke samenwerking zou worden gepresenteerd. Die avond gaf het college al aan dat januari onhaalbaar zou zijn. Inmiddels is besloten dat op donderdag 29 januari een volledige avond wordt besteed aan de ambtelijke fusie.

Wethouder Eric van den Dungen laat weten dat Haaren momenteel druk bezig is met het plan van aanpak. Over de intentieverklaring van Toekomst Haaren gaat Van Den Dungen inhoudelijk nog niet in. ,,De belangenorganisatie krijgt een rol in het proces, dat is met de handtekeningenactie wel duidelijk geworden. Maar wat die rol precies gaat zijn, is nog niet duidelijk."