De school voor kinderen met een beperking die de in Sint-Michielsgestel opgerichte Jan Vink Stichting in de regio Panggang heeft gebouwd, wordt dit voorjaar uitgebreid met een slaapaccommodatie. (Foto: Jan Vink Stichting).
De school voor kinderen met een beperking die de in Sint-Michielsgestel opgerichte Jan Vink Stichting in de regio Panggang heeft gebouwd, wordt dit voorjaar uitgebreid met een slaapaccommodatie. (Foto: Jan Vink Stichting). Foto: Jan Vink Stichting Gestel

GESTELSE STICHTING WERKT SAMEN MET WILDE GANZEN OP JAVA

'Jan Vink' bouwt slaapzaal Panggang

Steeds meer leerlingen met een beperking weten de weg te vinden naar de school die de Jan Vink Stichting uit Sint-Michielsgestel met Wilde Ganzen in de regio Panggang in Indonesiƫ heeft gerealiseerd. Omdat de kinderen ook van grote afstand komen, is de bouw van een slaapzaal op Java vereist. De bouw start volgende maand en is voor de zomer klaar.

Ook ditmaal werkt de door Boxtelaar Theo van der Heijden geleide stichting samen met Wilde Ganzen. ,,Samen zetten we ons in voor met name kwetsbare jongeren met een handicap", vertelt hij. Omdat de regio regelmatig getroffen wordt door aardbevingen, dient de slaapaccommodatie aardschokken te kunnen weerstaan.

In Panggang is al een stichting actief die zich het lot aantrekt van de kinderen met een enkelvoudige handicap. ,,Vorig jaar hebben we daar met Wilde Ganzen een nieuwe school gebouwd", aldus voorzitter Van der Heijden. ,,Dankzij deze school kan een enthousiast team van leerkrachten en begeleiders de kinderen de gewenste begeleiding en opleiding verschaffen."

De school blijkt populair. Volgens de voorzitter blijkt dat zowel het moderne gebouw als de betere begeleiding ervoor zorgen dat kinderen die verder weg wonen ook komen. ,,Nu zijn dat er al 21 van de 60", vertelt Van der Heijden. Omdat de vervoersmogelijkheden van ouders beperkt zijn, is het gewenst dat de kinderen doordeweeks kunnen overnachten.

Doneren? Dat kan op rekening NL07 RABO 0133 6728 16.