TEAM BOEKT VERDIENDE ZEGE IN 'DE BRAKEN'

JRC blijkt te sterk voor basketballers uit Deurne

De basketballers van JRC uit Boxtel hebben zondag het eerste duel van 2015 in eigen huis met Deurne gewonnen met 91-45. Waar de heenwedstrijd ternauwernood een zege opleverde, was JRC nu een maatje te groot voor de bezoekers. De ingeslagen weg in de weken voor de kerst moest de basis vormen voor de revanche op de matige wedstrijd in Deurne. Daarin slaagde het team van coach Joris Schellekens uitstekend.

,,We waren gewaarschuwd", aldus coach Schellekens. ,,We hebben de afgelopen weken keihard gewerkt en ons goed voorbereid op de strijd tegen Deurne." JRC trad zondag aan zonder topscorer Jaap van Loon, die met een knieblessure vanaf de zijlijn moest toekijken. ,,Een aderlating", volgens Schellekens. ,,Jaap is normaal gesproken goed voor een aardig puntenaantal. Andere jongens moesten dit nu overnemen."

FURIEUS

Boxtel startte furieus en uiterst scherp aan de wedstrijd. Onder leiding van Robert Smits en Robbin Snoeren stond de verdediging als een huis en heerste JRC in de rebound. Dit in combinatie met een ijzersterke en snelle transitie naar de aanval zorgde ervoor dat Deurne in de eerste minuten compleet werd overlopen, waarbij met name Remy van de Snepscheut en Coen van der Meijden sterk waren in de afronding. Boxtel kon zo via een 12-0 tussenstand uitlopen naar een 25-6 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. Daarna liet Boxtel de teugels even vieren, waar Deurne meteen van profiteerde.

Schellekens: ,,Aanvankelijk domineerden we fysiek en mentaal en die combinatie was nodig om Deurne te overklassen. Zodra ze iets meer ruimte kregen, zag je dat het allemaal goede basketballers zijn." De gasten namen het initiatief over en scoorden in het tweede kwart achttien punten. Eén minuut voor de rust kwam Deurne terug tot 34-24. Boxtel sloeg kort voor de pauze toe via Van der Meijden en een verre driepunter van Jay van de Snepscheut. Zodoende ging Boxtel met een 39-24 voorsprong de kleedkamers in.

OMSCHAKELING

Met een korte analyse in de rust werd aangegeven wat er nodig was om Deurne te verslaan. Schellekens: ,,De basis lag onder meer in de gesloten verdediging en een snelle omschakeling. De woorden werden omgezet in daden." Boxtel pakt Deurne na de hervatting weer bij de keel. Verdedigend stond het thuisteam goed en er werd hard gewerkt in het teambelang. Remy van de Snepscheut was in offensief opzicht de kartrekker op dat moment met elf punten in het derde kwart. Boxtel liep zelfs uit naar een comfortabele voorsprong van 62-28.

Deurne kwam er in het vervolg van de ontmoeting nauwelijks aan te pas en kon alleen iets terugdoen via drie driepunters. Maar omdat Jay van de Snepscheut, Erdinc Bostanci en Teun van Loon aanvallend een duit in het zakje deden, liep Boxtel toch verder uit en sloot de thuisploeg het derde kwart af met een 73-37 voorsprong. In de slotfase verslapte JRC Boxtel niet en gaf het in de verdediging nauwelijks iets weg. Schellekens: ,,Aanvallend werden er hier en daar verkeerde keuzes gemaakt, maar de marge werd desondanks groter doordat de basis van de ploeg klopte. En dat is het grootste compliment dat ik mijn ploeg kan geven. Er stond een hecht team, waarvan de ondergrens zeer hoog lag. Dit moeten we zien vast te houden in de komende weken, alleen dan kunnen we de druk op de concurrentie hoog houden."

TOPSCORERS

Boxtel sloot de wedstrijd tegen Deurne af met een 91-45 winst. Topscorers waren Remy van de Snepscheut met 21 punten, Coen van der Meijden (16),, Teun van Loon (16) en Jay van de Snepscheut (14).