Verbeten duel onder de basket tijdens het duel tussen JRC Boxtel en Deurne in de zaal van sportcomplex De Braken. De Boxtelaren wonnen de wedstrijd na een 39-24 russtand met ruime cijfers 91-45. JRC was een maatje te groot. (Foto: Peter de Koning).
Verbeten duel onder de basket tijdens het duel tussen JRC Boxtel en Deurne in de zaal van sportcomplex De Braken. De Boxtelaren wonnen de wedstrijd na een 39-24 russtand met ruime cijfers 91-45. JRC was een maatje te groot. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Volleyballer Max van der Weerden mist EK -19

Max van der Weerden is er niet in geslaagd zich met het Nederlands volleybalteam voor spelers tot 19 jaar te plaatsen voor het Europees kampioenschap. De Boxtelaar presteerde goed met Oranje tijdens de voorronde die afgelopen weekeinde in Moskou werd afgewerkt, maar de tweede plaats in de poule volstond niet voor kwalificatie.

Cruciaal voor plaatsing voor het EK was de laatste groepswedstrijd tegen topfavoriet Rusland. Die wedstrijd verloor Oranje met 3-0. ,,De spelers van Rusland zijn gigantisch groot", viel Van der Weerden op. ,,De meesten zijn langer dan twee meter en ze slaan de ballen keihard naar beneden." Toch begon Nederland niet slecht aan de wedstrijd. ,,We hebben in de eerste set een paar punten voor gestaan, maar daarna kwam Rusland eroverheen." Die set eindigde in 19-25.

De tweede set ging gelijk op, maar ook daarin maakte Rusland het verschil in de slotfase: 24-26. Daarmee was het Nederlandse verzet gebroken. De Russen kregen vleugels, gesteund door het fanatieke thuispubliek. ,,Zij maakten veel lawaai om ons uit het ritme te halen." De laatste set eindigde in 13-25. ,,We hebben in ieder geval meer punten gescoord tegen Rusland dan de andere teams."

VERSCHIL

De eerste twee groepswedstrijden had Oranje nog wel gewonnen. Georgiƫ werd met 3-1 aan de kant gezet en Hongarije met 3-2. ,,Het was jammer dat we geen sterke start konden maken tegen de Hongaren", blikt Van der Weerden terug. ,,Om tot de beste nummers twee van het kwalificatietoernooi te behoren, had dat het verschil kunnen maken."