HEILIG HART
PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend wordt de tweede zondag door het jaar gevierd. Het motto luidt 'Hier ben ik'. De meeste mensen hebben heel wat jaartjes nodig om zichzelf een beetje te leren kennen. Gaandeweg ontdek je: God heeft mij nu eenmaal zó en niet anders geschapen. Daar moet ik het mee doen en daar kan ik het ook mee doen. Ik, met mijn gaven en talenten, met mijn licht-, maar ook met mijn schaduwzijden. Dit houdt een belangrijke levensopdracht in: de levensweg ontdekken die bij je hoort. Haast onmerkbaar soms geeft God aanwijzingen, welke weg iemand moet volgen. Het is dus zaak daar alert op te zijn. Mensen moeten leren luisteren met gelovige oren.

* Liturgische kalender. Zaterdag heilige Antonius, abt. Woensdag heilige Agnes, maagd en martelares.

* Kerkbalans. De komende weken vragen de kerken in heel Nederland via kranten, radio en tv aandacht voor het feit dat de activiteiten in en rond de kerken ook geld kosten. In onze huidige maatschappij verandert de geloofsbeleving van mensen. Toch willen velen hun kerk niet missen en leveren daaraan dan ook hun financiële steun. Tijdens de jaarlijkse landelijke actie Kerkbalans wordt aandacht gevraagd voor de kerkbijdrage aan de eigen parochie. Net zoals vorig jaar worden parochianen verzocht een handje te helpen bij de bezorging in de wijken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het parochiesecretariaat (zie onder).

* Tarieven. Het parochiebestuur heeft ingestemd met de adviestarieven van het bisdom 's-Hertogenbosch. Vanaf 1 januari zijn de volgende tarieven van toepassing: misintentie 11 euro; doop 50 euro; huwelijksviering 360 euro; jubileumviering 270 euro en uitvaart 450 euro.

* Bidweek voor de Eenheid. Van 19 tot 25 januari is de gebedsweek voor de eenheid der christenen. Ieder wordt daarin uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het gebed van Jezus: dat allen één mogen zijn. Door biddend voor God te gaan staan, zien mensen weer beter dat alleen bij Hem de bron van eenheid ligt.

* Uit de agenda. Maandag 19.30 vergadering dekenale MOV, pastorie Duinendaal. Dinsdag 19.30: bespreking voorbereiding carnavalsviering Esch, pastorie Duinendaal. Woensdag 20.00: commissie Communicatie; 21.00 commissie Personeel en Organisatie, beide besprekingen in de pastorie Duinendaal. Donderdag 19.00: gesprek; 20.00: commissie Vastgoedbeheer, pastorie Duinendaal. Vrijdag tussen 09.00 en 12.00: afhalen brieven bezorging actie Kerkbalans, pastorie Duinendnaal; van 13.30 tot 15.00 speurtocht eerste communicanten De Vorsenpoel, De Maremak en De Hobbendonken.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Spreekuur: maandag 18.30-19.30 pastorie Duinendaal. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden is via het antwoordapparaat het telefoonnummer voor dringende zaken te beluisteren.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eerste communicanten. Komend weekeinde zijn er twee presentatievieringen voor de eerste communicanten van 2015: voor de groep kinderen uit de voormalige Heilig Hartwijk op zaterdag 19.00 en voor de communicanten uit de Sint-Petruswijk op zondag om 10.30 uur.

* Boeteviering vormelingen. Woensdag is voor alle aanstaande vormelingen een boeteviering.

* Concert. Vrijdag 23 januari vindt er om 20.00 een concert plaats door het Basiliuscollege.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat (zie onder).

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 presentatieviering eerste communicanten met schoolkoor; voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Zondag 09.00 stille mis met pastor R. Niessen als voorganger en diaken T. Dankers als predikant; 10.30 presentatieviering eerste communicanten met jeugdkoor Carmida; voorganger en predikant is pastor R. Niessen.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Frans Schoonens (mgd); overl. ouders Van de Sande-Mutsaards; Harrie Strijbosch (verj); goede afloop voor een zieke zoon.

ZONDAG 09.00 Frans v. Ewijk (mgd). 10.30 Jas de Bresser (jgt); Hans Pilzecker (jgt); overl. ouders Van Berkel-Olislagers (jgt); Christine Niessen- de Gier (jgt); Maria Even-Renken (mgd); overl. ouders Jan en Ria Bleumink-Beerten (mgd); John Lippelt (mgd); Clien Vogels-Heijms (verj); Renze de Waal.

MAANDAG 09.00 mgr. Gerard Wilmer.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 19.00 woonzorgcentrum Vinckenrode-Elisabethsdael; voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; Jan v. Assen (verj); Piet v. Eert (jgt); Wout v.d. Steen (jgt).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 18.30 overl. ouders Spierings-Veroude; Miet & Fried Senders-Cremers.

ZONDAG 09.30 Miet & Fried Senders-Cremers.

MAANDAG 19.00 eucharistieviering.

DINSDAG 18.30 rozenkrans. 19.00 Truus Timmermans-Jansen.

WOENSDAG 19.00 eucharistieviering.

DONDERDAG 19.00 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Gewijzigde vieringen. Vanaf 31 januari beginnen de missen in de weekenden een halfuur later: 's zaterdags om 19.00 en 's zondags om 10.00. Doordeweeks zijn er alleen nog op dinsdag en donderdag vieringen om 19.00; op maandag, woensdag en vrijdag vervallen de missen vanaf februari.

* Viering 1 februari. Zondag 1 februari is er om 10.00 een eucharistieviering in Liempde waar alle parochianen uit de verschillende kernen van de nieuwe Heilig Hartparochie welkom zijn. Pastoor Jacques Grubben en kapelaan Geoffrey de Jong dragen samen de mis op; Cantate Domino en het gemengd koor luisteren de viering op met zang.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor; Cees en Christianne Nooren; Ton en Ria Kruijssen; Michiel van Hezik.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Misintenties die vóór maandag 12.00 worden opgegeven bij pastoor van den Tillaart of Riek v. Loon worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen.

* Agenda. Zaterdag 15.00 doopviering Liam van der Geer. Maandag vergadering werkgroep gezinsmissen. Zondag 25 januari 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastoor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Misintenties: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of bij pastoor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastoor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastoor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnen lopen voor een praatje en een kopje koffie/thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 11.00 eucharistieviering met samenzang en kinderwoorddienst. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor overl. ouders Van den Braak- v. Liempt; Josephine Schermer Voest; rector Sondaal en pater Leo Sondaal; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie; voorganger is emeritus pastoor N. Smulders.

MEDEDELINGEN

* Doopsel.Zondag wordt Bryn Olislagers door de doop opgenomen in de geloofsgemeenschap.

* Eerste communie. Zondag 25 januari stellen elf jongens en meisjes zich tijdens de viering van 11.00 voor. Na afloop van de viering is iedereen welkom voor koffie, thee of limonade.

* Viering in Liempde. Zondag 1 februari is er geen eucharistieviering in Esch. Parochianen zijn dan welkom in de kerk te Liempde. Na afloop is er in dienstencentrum De Kloosterhof gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee te praten over de nieuwe fusieparochie.

* Sint-Jozef. Vanwege de verbouwing zijn er in woonzorgcentrum Sint-Jozef voorlopig geen eucharistievieringen. Er is wel elke maandag om 10.15 een viering in de sacristie van de kerk.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen mensen deponeren in de brievenbus van de pastorie. Telefonisch doorgeven kan ook: via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

Boxtel

Bijbel op dinsdag

Ook in 2015 is er een reeks van de Bijbel op dinsdag met theoloog Nico Bulter. De eerste bijeenkomst in kasteel Stapelen is op dinsdag 20 januari. Samen wordt er aandacht besteed aan de tekst en in het bijzonder de psalmen. Deelname kost vijf euro inclusief koffie en thee.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor pastoor P. Goedhart (sterfdag); Johannes Geerts (jgt); Elizabeth Geerts- Schellekens (jgt); Annie Geerts (jgt); Jeanne Geerts; Jo Geerts; Toon van Gestel (verj); verjaardag; Nettie v.d. Eerden- v.d. Braak; Martje Habraken- v.d. Eerden.

DINSDAG 19.00 vespers (liturgisch avondgebed).

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Heden, donderdag komt de Emmausgebedsgroep om 19.00 bijeen in het parochiezaaltje.

* Ouderavond vormsel. Dinsdag is er om 19.30 een ouderavond in de kerk vanwege de voorbereidingen voor het vormsel. Ouders van leerlingen die niet op de Sint-Lambertusschool zitten en die toch het vormsel willen ontvangen, kunnen hun kind die avond opgeven.

PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door mw. ds. T. Boekenstijn uit Eindhoven. Organist is Hans v.d. Haagen. Voor de kinderen is er een zogeheten korte Paks, zij komen eerst in de kerk en gaan dan naar hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Donderdag kerkenraadsvergadering om 10.00 in De Schakel. Vrijdag 23 januari 09.30 wandelen en bezinnen; startadres: familie Janssens, Baroniestraat 43. Opgeven vóór woensdag bij Nienke v. Ulden, telefoonnummer (0411) 61 01 57 of e-mail: nvanulden@gmail.com.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 19 JANUARI

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 20 JANUARI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag, Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 22 JANUARI

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 23 JANUARI

13.30 rikken en jokeren in De Rots.

Vrouwen

DONDERDAG 22 JANUARI

KVG: 20.00 Lezing over euthanasie en de mogelijkheid van een wilsbeschikking door spreker van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde in De Walnoot.

VRIJDAG 16 JANUARI

Vrij biljart        13.00
Dansmariekes        18.00

MAANDAG 19 JANUARI

Koning Willem I College        08.30

KBO evenementencommissie        09.30
Pilates        10.00
Biljart De Walnoot        13.00
KVO Yoga        13.30
EHBO        19.30
Sint-Ceciliakoor        19.30
Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 20 JANUARI

Koning Willem I College        08.00
Biljart Ursulanen        09.00
Koffie-inloop        10.00
Biljart KBO        13.00
Bridge Revanche        19.30
VCB kaarten        19.30

WOENSDAG 21 JANUARI

Biljart Ursulanen        09.00
Gym        09.00

Rijbewijskeuring        09.00
Biljart Rentmeester        13.00

Ouderenorkest Da Capo        13.00
Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 22 JANUARI

Koning Willem I College        08.30
Biljart Ursulanen        09.00
Pilates        09.30
Biljart        13.00
Bridge KBO        13.00
Inloopbridge Revanche        13.00
KVG kunstgeschiedenis        19.30
Kienen Daphnia        20.00