Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Pastoor reikt prijzen uit aan schooljeugd na kleurwedstrijd sluiting Heilig Hartkerk

Vanwege de sluiting van de Heilig Hartkerk schreef het bestuur van de toenmalige Verrijzenisparochie begin december een kleurwedstrijd uit voor de leerlingen uit de onderbouw van de Boxtelse basisscholen. Alleen van de Angelaschool en Prinses Amaliaschool kwamen inzendingen. Gisteren en vandaag namen de winnaars hun prijzen in ontvangst uit handen van pastoor Jacques Grubben: een kleurboek en een setje kleurpotloden.

,,We hebben veel mooie en verrassende kleurplaten ontvangen. Een deskundige jury heeft besloten om per groep van een school een prijs toe te kennen", vertelde de pastoor van de inmiddels tot Heilig Hartparochie gefuseerde geloofsgemeenschappen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch deze week. Vanochtend reikte Grubben de prijzen uit aan de winnaars van de Prinses Amaliaschool. In groep 3 won Yasmin Driouch en in groep 4 Yasir Haya. Gisterochtend ontvingen de winnaars van de Angelaschool hun prijzen. Uit de groepen 1 en 2 zond Thomas van Engelen (2f) de mooiste kleurplaat in; Renske Heesen uit groep 4a werd winnaar bij de leerlingen uit de groepen 3 en 4.

Van alle andere scholen kwam slechts één kleurplaat binnen. De leerling van De Vorsenpoel viel echter buiten de prijzen omdat die niet in de onderbouw zit.

FOTO BOVEN: Thomas van Engelen en Renske Heesen zijn dolblij met hun prijs. (Foto: Peter de Koning).