tienklapper taverbo 1 tegen bat boys

Strijd om tafeltennistitel in BRTC lijkt beslist

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) lijkt na twee speelrondes in de tweede competitiehelft de winnaar al bekend. Taverbo 1 behaalde een maximale overwinning op Bat Boys, terwijl het duel tussen nummer twee Sabo Boxtel en Van Weert Schilderwerken is uitgesteld naar maandag 12 januari. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt momenteel vijftien punten.

Dat het eerste team met een maximale score van 10-0 zou winnen van Bat Boys was vooraf niet ingeschat. Mari Karssemakers van Bat Boys bleef voor het eerst sinds lange tijd zonder winst en zijn teamgenoten Teun Dietvors en Frank Hermans konden ook niet tot scoren komen. Zo ligt voor Cees Hems, Frans van Dun, Ronald van Dael en Hans van Haaren een tweede opeenvolgende titel voor het oprapen.

Sport Kort

Rugby Ducks

De rugby-senioren van Ducks hervatten de competitie volgende week met een wedstrijd in Boxtel tegen Rotterdam. Ter voorbereiding op dat duel wordt er zondag geoefend tegen Oisterwijk Oysters 1. Zaterdag houdt Ducks in samenwerking met de Club van Honderd om 17.00 uur een nieuwjaarsreceptie in het clubhuis op De Wielakker. De kleinste jeugd speelt een voorwedstrijd.

Programma zaterdag 10 januari

Jun: Haarlem/A - Ducks/Oysters        12.00

TBM: train de trainers        11.00

TBM - Ouders        15.30

Nieuwjaarsreceptie Ducks        17.00

Zondag 11 januari

Colts: Ducks - Oemoemenoe        (Ehvn) 13.00

Sen: Oysters 1-Ducks/O. 2        14.30


Het duel van Sabo Boxtel, de nummer twee op de ranglijst, werd gedeeltelijkuitgesteld, zodat er nog geen einduitslag op het wedstrijdformulier kwam. Dit gold ook voor de wedstrijd van team Cornuiten en Grand Café Rembrandt, die is verplaatst naar maandag 9 februari.

Tussen Taverbo Sabo 2 en 3 ging het er stevig aan toe. Het duel eindigde in remise (5-5) ondanks dat het tweede team eerst op 3-2 voorsprong kwam. Ook de strijd om de onderste plaatsen krijgt steeds meer gestalte. Team De Dommel leed opnieuw een nederlaag en raakt steeds verder achterop; nu was Rotsvast met 6-4 te sterk. Bart Theeuwes nam zijn verantwoording en haalde de maximale drie punten in het enkelspel binnen. Dinie Nieuwenhuizen volgde goed met twee overwinningen en ook Jan Don leverde met één punt zijn aandeel.