Boswachter Luc Roosen (rechts) en Gerard Spijkers bij de nieuwe Keistampersbank in de Kampina. De bank biedt uitzicht op heide en vennen en ligt aan het Canadezenpad. (Foto: Marc Cleutjens).
Boswachter Luc Roosen (rechts) en Gerard Spijkers bij de nieuwe Keistampersbank in de Kampina. De bank biedt uitzicht op heide en vennen en ligt aan het Canadezenpad. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

NATUURMONUMENTEN BLIJ MET BOXTELS CADEAU

Keistampersbank siert hart Kampina

MARC CLEUTJENS

Op een kruispunt van fraaie paden en lanen, op de grens van Boxtel en Oisterwijk is pas geleden een nieuwe zitbank geplaatst. De bank, gemaakt van robuust inlands hout, is een cadeau van wandelsportvereniging De Keistampers aan Natuurmonumenten. Boswachter Luc Roosen is blij. ,,Een hele mooie bank op een van de fraaiste plekjes in de Kampina."

De Keistampersbank is eind vorig jaar geplaatst op de kruising van de Belvertsebaan met het Canadezenpad. ,,Hier komen veel routes samen en ontmoeten wandelaars, fietsers en ruiters elkaar", aldus Roosen. ,,Van oudsher is het een plek om uit te rusten en van de natuur te genieten. De boswachter geeft aan dat Natuurmonumenten terughoudend is met het plaatsen van banken. ,,De Kampina is een Natura 2000-gebied. Vanwege de kwetsbaarheid realiseren we weinig voorzieningen."

Volgens bestuurslid Gerard Spijkers organiseert De Keistampers al sinds de oprichting wandelingen in het natuurgebied. ,,De Kampinatocht wordt altijd in mei gehouden en trekt soms wel 1.800 mensen. Als tegenprestatie steunen we Natuurmonumenten. Vorig jaar hebben we besloten om een zitbank te schenken." Met dat gebaar is De Keistampers volgens boswachter Roosen beslist weer enkele jaren welkom in de Kampina. ,,De wandelaars hebben door de jaren heen bewezen dat ze respectvol met de Kampina omgaan."