Afbeelding
Foto: Peter De Koning

What's Up, Floortje?

De rubriek 'What's Up?' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Dit keer Floortje Mandos uit groep 7 van de Molenwijkschool. Gistermiddag, woensdag 7 januari was ze druk in de weer met het wegbrengen van ingezamelde kerstbomen. Op het grasveld aan de Van der Voortweg bracht ze een hele stapel bij elkaar. Dat was één van de inzamelpunten waar de gemeente de kerstbomen met een vrachtwagen kwam ophalen.

Hoeveel bomen heb je ingezameld? ,,Volgens mij zeventien. Ik weet het eigenlijk niet meer precies. Wij wonen hier vlakbij. Samen met mijn moeder breng ik ze te voet naar dit grasveld. Best zwaar werk, hoor. We moeten enkele keren op en neer lopen voor alle bomen. Gelukkig mag ik de kleinere bomen sjouwen en pakt mijn moeder de grotere bomen. Best leuk werk en het is lekker weer."

Hoe heb je ze ingezameld? ,,Samen met mijn vriendin Fay heb ik daar een paar dagen over gedaan. Gewoon aanbellen bij mensen in de buurt. Als ze een boom hadden, mochten we hem meenemen. En bomen die we onderweg tegenkwamen, hebben we ook meegenomen. Per boom krijgen we vijftig cent, dus zeventien bomen levert 8,50 euro op. Dat deel ik natuurlijk met Fay, ook al is ze er vandaag niet bij. Dus 4,25 euro voor ieder."

Wat ga je daarmee doen? ,,Dat weet ik nog niet. Ik denk dat ik het in mijn spaarpot stop, want er is niet echt iets dat ik nu zou willen kopen."

Ben je tevreden met de opbrengst? ,,Best wel. Een paar jaren geleden waren we met z'n drieën en toen haalden we wel zeventig bomen op. Dát was pas veel. Maar zeventien is ook niet slecht. Daar ben ik best tevreden mee. Volgend jaar doe ik in elk geval weer mee."

FOTO RECHTS: Floortje Mandos te midden van haar kerstboom-oogst, op het inzamelpunt aan de Van der Voortweg. De opbrengst deelt ze met vriendin Fay met wie ze de zeventien kerstbomen inzamelde. ,,Vier euro en 25 cent voor in mijn spaarpot." (Foto: Peter de Koning).