MUZIKALE VERRASSINGEN IN RESTAURANT

Guilty pleasures klinken in 'Vandaag Kookt...'

Het muzikale verschijnsel 'guilty pleasure' staat zaterdagavond 10 januari centraal in restaurant Vandaag Kookt… aan het Stationsplein in Boxtel. Iedereen is welkom. Er wordt die avond niet gekookt.


Dieven betrapt
op bouwplaats

Een 45-jarige Boxtelaar is zondagochtend voor dag en dauw aangehouden op verdenking van diefstal van het bouwterrein aan Hof ter Aa. Een 28-jarige plaatsgenoot wist te vluchten, maar meldde zich een dag later uit eigen beweging.

De flats van Hof ter Aa worden momenteel gerenoveerd. Een oplettende getuige meldde zondagochtend rond half vijf dat twee mannen op de bouwplaats spullen in een auto laadden. Toen agenten ter plaatse kwamen, vluchtte een van de mannen weg. Hij werd herkend, maar kon niet meer worden getraceerd. De ander werd wel in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Nadat hij zichzelf had gemeld is ook de twee verdachte in gesloten.

Iedere muziekliefhebber weet meteen wat je bedoelt als je vraagt naar zijn of haar guilty pleasure. Dat is een song die je erg mooi vindt, maar tegenover je (muzikale) vrienden durf je dat niet toe te geven. Het fenomeen kreeg grote bekendheid door het tv-programma 'De Wereld Draait Door' waarin prachtige uitvoeringen te zien en te horen waren.

Muzikanten uit Boxtel en omgeving haken daarop in: Gerrit Stubbe, Hans Smit, Ger van Rijn, Sjef Engelbart, Roeland Heesbeen, Jan Verschueren, Hermi en Ted van de Meulengraaf, Two of Us, Peter van den Hurk en Tejo (namen onder voorbehoud). Zij zingen vanaf 20.30 uur hun eigen 'geheime pleziertjes'. Het gaat onder andere om muziek van bands als Spandau Ballet, The Blue Diamonds, Triggerfinger en The Kinks. De entree is gratis.


'Mijn lijf'

In de ridderzaal van kasteel Stapelen wordt zondag 18 januari vanaf 14.00 uur een praatuur gehouden met als thema 'Mijn lijf'. In het kader van de maand van de spiritualiteit komen mensen aan het woord over hun lichaam. Deelname kost vijf euro inclusief koffie en thee.