WEDSTRIJD VOOR GROEPEN 7 EN 8

Donald zet donseendjes aan het dichten in Boxtel

De donseendjes uit het Boxtelse carnavalsrijk Eendengat zijn door prins Donald IV uitgedaagd voor een gedichtenwedstrijd. Kort voor kerst werden in alle groepen 7 en 8 van de basisscholen deelnameformulieren verspreid. De gedichten worden vrijdag 16 januari opgehaald door leden van de raad van elf.

,,De leukste inzendingen worden voorgelezen tijdens de sleuteloverdracht op carnavalszaterdag. Een dag eerder, de laatste schooldag voor de carnavalsvakantie, ga ik hoogstpersoonlijk met mijn gevolg alle scholen af om de uitslag bekend te maken", vertelt zijn doorluchtige hoogheid.

De elf mooiste gedichten sieren tijdens carnaval de wanden van hofpaleis van De Waggelaars in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. ,,Daar ontstaat dan een soort wall of fame", grinnikt prins Donald. Het winnende gedicht wordt donderdag 12 februari gepubliceerd in deze krant, die als Staatscourant van Eendengat al ruim vijftig jaar het Boxtelse carnavalsnieuws op de voet volgt. Natuurlijk hoort daar ook een exclusief interview met de jeugdige hofdichter bij. Prins Donald hoopt op veel inzendingen.


ZITTINGSAVONDEN IN HOFPALEIS DENZIZ

Eendengat maakt zich op voor twee Waggelrevues

In aanloop naar het carnavalsfeest dat over vijf weken ook in Eendengat losbarst, wordt vrijdag 30 en zaterdag 31 januari de jaarlijkse Waggelrevue gehouden in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. De pronkzittingen worden dit jaar voor het eerst gepresenteerd door raskomiek Paul van de Sande.

Kort voor kerst meldde prins Donald IV (Frank van Heesch) dat voor de koldershow op zaterdag honderd kaarten waren verkocht; voor de voorstelling op vrijdag zijn nog iets meer entreebewijzen beschikbaar.

De laatste jaren nam voormalig tonprater Kees van de Loo de presentatie van de twee Boxtelse zittingsavonden voor zijn rekening, met Paul van de Sande hebben de organisatoren een veelbelovende opvolger gestrikt. De raskomiek, onder meer bekend van de hilarische Lennishill Sing- Swing- and Showband uit vroeger jaren maar ook van Teejatergroep Orion, kruipt in de huid van Hannes d'n Durpsgek. Toon van Krieken, die leiding geeft aan de commissie die de zittingsavonden in opdracht van de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) organiseert, komt in actie als buutreedner Handige Harrie, terwijl Ad Hoevenaars de Boxtelse politiek op de korrel neemt. Daarnaast worden twee tonpraters van elders ingevlogen. Niet de minste lijkt Arian Compen uit Soerendonk. Hij maakte deel uit van een gezelschap standup-comedians en trad onder meer op in het bekend Toomlers in Amsterdam. Dirk Kouwenberg uit Rosmalen kruipt in de huid van De Student.

De Waggelrevue wordt muzikaal omlijst door The Ducktownband, Wij zijn Wim Kuipers, De Vijf Zaligheden en De Dorini's. Entreebewijzen kosten elf euro; bestellen kan via www.waggelrevue.nl.