Drewes van Kampen is benoemd tot eerste erelid van Marvel. (Foto: Peter de Koning).
Drewes van Kampen is benoemd tot eerste erelid van Marvel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ATLETIEKCLUB VERRAST DREWES VAN KAMPEN

Oud-trainer Marvel wordt eerste erelid

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak heeft voorzitter Willem van Zantvoort van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel zaterdagavond Drewes van Kampen benoemd tot erelid. De inwoner van Sint-Michielsgestel stopte onlangs na meer dan veertig jaar als trainer en is de eerste in de vijftigjarige historie van de club die het erelidmaatschap in ontvangst mocht nemen.

Van Kampen gaf het startschot voor de nieuwjaarsloop met hindernissen waarmee het evenement Marvellous New Year begon op en rondom de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker. Hoewel het licht regende kwam toch een groot aantal atleten aan de meet om het jaar sportief te beginnen. Aan kop gingen de oud-Marvelatleten Colin Schalken, René van der Donk en Olaf van den Bergh, nu uitkomend voor Prins Hendrik en op nationaal topniveau presterend.

Na de loop werden de leden ontvangen in het clubhuis met een glaasje bubbels en oliebollen. Hier nam voorzitter Van Zantvoort het woord voor zijn nieuwjaarstoespraak. Aan het eind kwam hij tot een uniek moment dat nog geen enkele voorzitter van Marvel beleefde: hij benoemde Drewes van Kampen tot erelid. De oud-trainer kreeg een daverend applaus én een foto op canvas die Peter de Koning eerder maakte voor een interview in deze krant.

Van Kampen nam ook zelf het woord. Hij blikte terug op zijn trainersloopbaan die al in de jaren vijftig jaren in Den Haag begon. Hij sprak de hoop uit dat de jeugdatleten meer wedstrijden zullen bezoeken en zichzelf ook willen verbeteren. Het deed hem goed veel mensen te zien aan wie hij eerder training gaf en die dat nu ook zelf doen.

Voorzitter Van Zantvoort reikte zoals elk jaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie ook twee wisselbekers uit. De Jan Peijnenburgbokaal ging naar vrijwilligster Lea van Dijk, die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet, onder meer voor clubblad Markopij. De Winkelman Wisselbeker (bestemd voor junior C/D die in het voorgaande jaar de grootste vooruitgang) boekte, ging naar Mees Bleumink die zich vooral verbeterde bij het hoogspringen en op de sprint. Hij behaalde een puntentotaal van 455 punten en bleef daarmee Demi van den Akker en Wouter Kuijpers voor.