De firma Van Pinxteren maakt het perceel aan de Vicaris Van Alphenlaan bouwrijp. Op deze plek verrijzen acht twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande villa. (Foto: Peter de Koning).
De firma Van Pinxteren maakt het perceel aan de Vicaris Van Alphenlaan bouwrijp. Op deze plek verrijzen acht twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande villa. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter De Koning

lokale animo voor woningen vicaris van alphenlaan

Grondwerk voor nieuwbouw Vicaris

Acht tweekappers en één vrijstaande woning telt het bouwplan Vicaris aan de Vicaris Van Alphenlaan. De firma Van Pinxteren was deze week druk in de weer met graafmachines om het perceel bouwrijp te maken. Komende maandag start Jawel Bouw uit Wouwse Plantage met het grondwerk voor de bouw zelf. In september moet de bouw gereed zijn.

De verkoop van de negen woningen is in handen van Alfa Makelaardij aan de Molenstraat. Volgens makelaar Hans Dings zijn er op dit moment zes woningen verkocht: ,,De vrijstaande woning is nog beschikbaar. Van de acht tweekappers zijn er twee nog niet verkocht maar al wel onder optie. Gelet op het economisch klimaat ben ik daar zeer tevreden over." Volgens Dings is één woning verkocht aan mensen van buiten Boxtel. De overige belangstelling komt van binnen de gemeentegrenzen. ,,Dat is goed voor de doorstroming op de lokale woningmarkt. Van twee kopers weet ik dat ze straks een woning achterlaten die ze nu al hebben verkocht. Dat is prima."

WILTZANGK

Het oorspronkelijke schoolgebouw op deze plek, van architect Jan Strik uit Boxtel, opende in 1963 en deed jaren dienst als meisjesmulo Wiltzangk. Later bood het onderdak aan welzijnsorganisatie Joice en een afdeling van het Koning Willem I College. Tot de sloop in 2011 woonden er antikrakers.