Liempdse 55-plussers kunnen behalve dinsdag en en donderdag nu ook op woensdag terecht in De Kloosterhof voor een warme maaltijd. (Foto: Peter de Koning).
Liempdse 55-plussers kunnen behalve dinsdag en en donderdag nu ook op woensdag terecht in De Kloosterhof voor een warme maaltijd. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

EETPUNT LIEMPDSE 55-PLUSSERS VOORTAAN OOK OPEN OP WOENSDAG

BOL breidt maaltijdservice uit in Kloosterhof

STEFAN LATIJNHOUWERS

Het uiteindelijke doel is om een maaltijdservice te realiseren die vijf dagen per week geopend is, maar vanaf de start was duidelijk dat de voorziening in dienstencentrum De Kloosterhof geleidelijk aan uitgebreid zou worden. Het eetpunt van de stichting BOL (Belangenbehartiging Ouderen Liempde) voor 55-plussers is na de opening in september 2013 uitgegroeid tot een succes. Sinds deze week wordt behalve dinsdag en donderdag ook op woensdagen een driegangenmenu geserveerd.

,,Als er voldoende belangstelling voor bestaat, willen we het eetpunt niet alleen rond lunchtijd openstellen voor Liempdse ouderen, maar ook avondmaaltijden gaan verzorgen", aldus BOL-bestuurslid Wim Carpaij. ,,Maar zover is het nog niet. Daarover treden we nog in conclaaf met zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode dat het driegangenmenu op dinsdag en donderdag kant en klaar en warm aanlevert. Bovendien moet het op logistiek gebied allemaal goed geregeld worden; zeker met het oog op de inzet van vrijwilligers die het eten uitserveren."

Carpaij is blij dat de maaltijdservice uitgebreid is. ,,We doen de ouderen er een plezier mee, waaronder mensen die het eetpunt liever op woensdagen bezoeken. Daarnaast onze vaste gasten die nu drie dagen per week kunnen genieten van een uitgebreide warme maaltijd."

Hij vervolgt: ,,Door de nieuwe situatie en veranderingen in de zorgsector blijven veel ouderen, die verzorging nodig hebben, langer thuis wonen. Zij kunnen hier terecht om lekker en goed te eten, maar ook om andere ouderen te ontmoeten in een gezellige en informele sfeer. We hechten veel waarde aan het sociale aspect omdat we het belangrijk vinden dat ouderen zelfstandig en zo aangenaam mogelijk hun eigen leven kunnen leiden."

Het bestuurslid van BOL hoopt dat de belangstelling voor de maaltijdservice verder zal toenemen, waaronder met bewoners van de zorgappartementen op de locatie van de voormalige Witte School. ,,Er is in het eetpunt, waar ruimte is voor vijfentwintig tot dertig ouderen, nog plek voor extra gasten."

Wie mee wil eten kan zich aanmelden bij de beheerders Willie van de Meerendonk of Frank van Osch, telefoonnummer: (0411) 63 16 51.