Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MUZIEKAVOND IN GRAND CAFÉ REMBRANDT

Meezingen met Dükerskoor
tijdens sfeervolle kerst-in

Al vele jaren houdt het als Dükerskoor een kerst-in bij grand café Rembrandt. Deze keer is dat niet anders. Maandag 22 december staat de maandelijkse meezingavond, waar doorgaans louter smartlappen en zeemansliedsjes klinken, ook ingevuld met kerstmuziek.

Vanaf 20.30 uur klinkt onder meer het Wiegelied van Brahms en Cantique de Noël. Maar ook uit het vaste repertoire met levensliederen wordt geput. De koorleden Irene Spoorenberg en Cor Teunis vertellen ieder een kerstverhaal, waarbij Teunis een komische versie in Brabants dialect voordraagt.

INTERMEZZO

Een instrumentaal intermezzo wordt verzorgd door klarinettist Niels van de Wal,

die op piano wordt begeleid door koordirigent Arie Koorengevel. Gitariste Geertje Schellekens vertolkt La Virgine degli Angeli van Giuseppe Verdi.

Geertje Schellekens en Irene Spoorenberg zingen samen Hoog daar aan de hemel van Corry Konings, terwijl de accordeonisten die het Dükerskoor altijd begeleiden uitpakken met Tango de Flair. Traditiegetrouw wordt de altijd drukbezochte kerst-in met gedimd licht besloten door samen Stille Nacht, Heilige Nacht te zingen.

Grand café Rembrandt is maandag 22 december vanaf 19.00 uur geopend. De toegang tot de kerst-in is gratis.

FOTO BOVEN: Het Dükerskoor eerder dit jaar in actie tijdens een jubileumconcert voor oudervereniging Ons Kind in de Tijberzaal. (Foto: Peter de Koning).