Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Asfaltdeklaag volgt in voorjaar 2015

Kruispunt Lennisheuvel morgen open

Drie weken was het kruispunt van de Mijlstraat met de straten Lennisheuvel en Koevoortseweg afgesloten voor verkeer. Aannemingsbedrijf Heijmans legde een nieuwe verkeersremmer aan. Bovendien werd de 30-kilometerzone uitgebreid. Morgen, vrijdag 19 december, is de kruising weer toegankelijk.

De gemeenteraad stemde begin december in met verplaatsing van de bordjes die het begin van de bebouwde kom aangeven, zodat de 30-kilometerzone kon worden uitgebreid. Daarnaast zijn in de Mijlstraat en Koevoortseweg twee verkeersremmers aangelegd, is de kruising opnieuw bestraat en de verlichting aangepast. Bovendien is een nieuwe asfaltlaag aange-

Boxtel

Schilderen met iPad

De korte cursus 'Schilderen met iPad' van MiK start op 7 januari en omvat drie woensdagavonden in het Ursulagebouw. Docente Laura Hoek leert de deelnemers tekenen en schilderen via een teken/schilder-app op de tablet. De app legt bovendien het creatieve proces vast in de vorm van een animatie. Zo kunnen de deelnemers hun resultaten direct versturen aan familie en vrienden.

bracht op een deel van de Mijlstraat en de Koevoortseweg. De asfaltering is gedeeltelijk uitgevoerd, zo meldt de gemeente Boxtel. Vanwege de voorspelde regen werd besloten alleen een onderlaag aan te brengen op het wegdek. De afwerking, zoals het aanbrengen van een 'karrenspoor' en een asfaltdeklaag, worden naar het voorjaar verplaatst. Dit zal enkele dagen in beslag nemen. Voor verkeersgebruikers wordt in die periode opnieuw een omleidingsroute ingesteld.

NATUURBELEVING

De verandering van de kruising heeft te maken met 'Natuurexperience Lennisheuvel', een project dat onder meer een wandelroute vanaf het NS-station Boxtel via Lennisheuvel en Liempde naar Best omvat. De initiatiefnemers van het project, dat deel uitmaakt van het uitvoeringsprogramma 'Kloppend hart van Het Groene Woud', willen ook een aantal vormen van natuurbeleving realiseren, zoals kunst, waterelementen en doorkijkschermen.

De verwachting is dat de route jaarlijks duizenden wandelaars zal trekken, waardoor de gemeente besloot een aantal knelpunten in Lennisheuvel aan te pakken, zoals het betreffende kruispunt Mijlstraat-Lennisheuvel-Koevoortseweg. Op deze manier wordt de verkeersveiligheid verhoogd voor fietsers en voetgangers.

De gemeente zag een financiële mogelijkheid om een gedeelte van deze knelpunten dit jaar al aan te pakken vanuit het zogenaamde Stimuleringskader Groen-Blauwe Diensten (STIKA), subsidiegelden om het Brabantse landschap en het waterbeheer te verbeteren. Voorwaarde was wel dat het geld dit jaar werd besteed.

Wethouder Peter van de Wiel en Wim Valks van Heijmans verrichten morgen de opening van het kruispunt door een aantal nieuwe borden met wandelroutes te onthullen.

FOTO BOVEN: Aannemer Heijmans werkte drie weken aan het kruispunt van de Mijlstraat met de straten Lennisheuvel en Koevoortseweg. Morgen is de kruising weer toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers. (Foto: Gerard Schalkx).


De Adelaar loopt
in op de koploper
in librestrijd

BILJARTEN

De biljarters van De Adelaar kregen het maandag voor elkaar om weer vier punten in te lopen op de periodekampioen. Ondanks een paar mindere duels werd in het Boxtelse café De Postiljon toch gewonnen van 't Krijtje. Op dezelfde dag speelden in Het Geveltje De Amateur 1 en Het Groene Laken 2 een stroeve partij, die eindigde in een remise.

In de match tussen De Comsche Hoeve 1 en De Comsche Hoeve 3 had Robert Huiberts duidelijk moeite met zijn nieuwe gemiddelde. Speelde hij in de eerste competitiehelft nog schitterende partijen, nu verloor hij in 42 beurten. In café De Adelaar stond het team van Het Groene Laken 1 vaak strak van de spanning. Mogelijk had dit te maken met de administratieve puntenaftrek van verleden week en de nieuwe moeilijkheden bij de vervanging. Het team verloor in elk geval zwaar van De Amateur 2.

Uitslagen elfde ronde

't Krijtje - Adelaar        32-42

Amateur 1 - Groen Laken 2        36-36

Comsche Hoeve 1 - Comsche Hoeve 3        34-38

Groene Laken 1 - Amateur 2        34-31

Stand

Comsche Hoeve 3        398

Amateur 2        381

Groene Laken 2        373

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 13 december

Kwalitaria Strik - Tahadi        2-1

Vouwwagenspec. - v. Stekelenburg        2-8

Pika Bikes - v. Dongen/v.d. Wiel        2-4

Heva Auto's - X2COM        8-4

Bakkal - C.J. v.d. Sande        3-3

Autorijschool Gestel - Filipe Mode        1-1

v.d. Langenberg - 't Tweespan        3-2

Programma zaterdag 20 december

Vowwagenspec. - v. Dongen/v.d. Wiel        16.30

Hart van Boxtel - Goossens advies        17.15

Adm. Jilesen - v. Stekelenburg        18.00

Feestcafé De Nozem - Café 't Geveltje        18.45

Pika Bikes/'t Geveltje - Hajji/Kissami        19.30

X2COM - Kwalitaria Strik        20.15

Fysio De Dommel - Corfu        21.00

Uitslagen maandag 15 december

Van der Heijden Milieu - Corfu        6-4

Van Stekelenburg - Plaza/Kwalitaria        4-6

Termeer Support - Requal Team        4-2

Interieurshop - Celdex        5-2

Vermeer Verz. - Comsche Hoeve        3-7

Programma maandag 22 december

Green Team - Auberge        19.00

Corfu - Vermeer        19.45

Celdex - Hart van Boxtel        20.30

Faes Entertainment - v. Stekelenburg        21.15