Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VOLLE SINT-PETRUSBASILIEK GENIET MET VOLLE TEUGEN

Projectkoor Boxtel zorgt voor kippenvel

TONNIE WESSELING

Enkele honderden mensen genoten gisteravond in de Sint-Petrusbasiliek met volle teugen van het kerstconcert door het Projectkoor Boxtel. Al een uur voor aanvang stroomde het publiek naar binnen op zoek naar een goede plaats. ,,Het inmiddels traditionele kerstconcert van het Projectkoor is bedoeld om de mensen in deze commerciƫle hectische wereld in de stemming te brengen voor het naderende kerstfeest", aldus Joyce Vermeer die de verbindende teksten sprak.

Het Projectkoor Boxtel, onder bezielende leiding van dirigent Adri Aalbers was deze keer samengesteld uit 71 zangers en zangeressen van diverse Boxtelse koren. Zij werden deze avond begeleid door een klarinet-ensemble van de Gildenbondsharmonie, aangevuld met andere muzikanten. Hans van der Haagen bespeelde het monumentale Smitsorgel.


Regio beleeft
mooie opmaat
voor feestdagen

Boxtel en de omliggende dorpen stonden afgelopen weekeinde bol van de kerstactiviteiten. De nostalgische kermis op de Markt werd vooral zondagmiddag drukbezocht; de combinatie met de kerstfair bleek een gouden greep. Maar ook in Liempde, Lennisheuvel en Esch kwamen op diverse momenten veel mensen bijeen.

Op de gezellige kerstmarkt Liemt Lopt Uit in Liempde werd vrijdagavond niet alleen de feestverlichting ontstoken die aan heel veel panden in de bebouwde kom is aangebracht. Ook werd de opbrengst bekendgemaakt van de consumentenactie Op Liemt Gemunt. In Esch werd zondagavond de verlichting in de kastanjebomen bij de Bierpomp ontstoken en op hetzelfde moment zorgde een gospelkoor in Lennisheuvel voor een muzikale opmaat voor de feestdagen. Met dank aan Lionsclub Boxtel Belles Amies, die 2.800 euro inzamelde voor stichting Gijsje Eigenwijsje.

In deze krant een uitgebreid verslag in woord en beeld van de festiviteiten.

De kerk was aangenaam verwarmd en voor de laatkomers waren er twee keer twee beeldschermen opgesteld om het concert toch goed te kunnen volgen.

Het publiek luisterde aandachtig en genoot zichtbaar. Bekende Nederlandstalige kerstliederen werden afgewisseld met oude Christmas Carols en muziek van onder meer Beethoven, Bach en Vivaldi.

Het optreden van een aantal solisten zorgde af en toe voor kippenvel, met name het Sanctus uit de Saint-Cecilia Mass, gezongen door mezzosopraan Ariane Kievits. Maar ook oud-Boxtelaar Rob Hazenberg wist als bas-bariton de luisteraars te beroeren.

Het publiek zelf werd af en toe bij het concert betrokken en zong uit volle borst mee. Het concert was gratis toegankelijk en wordt bekostigd door de gemeente Boxtel en diverse sponsors. Omdat dit niet geheel dekkend is, werd er vlak voor de pauze een collecte gehouden.

FOTO BOVEN: Ook tijdens de 21e editie van het kerstconcert wist het Projectkoor Boxtel de luisteraars te raken met een stemmig repertoire. (Foto: Albert Stolwijk).