Garage Nivo aan de Clarissenstraat in Boxtel staat leeg sinds het vertrek van het Peugeot-autobedrijf van Jos Verhulst. Eigenaar Sint-Joseph hoopt de onderhandelingen met een mogelijke koper in januari af te ronden. (Foto: Peter de Koning).
Garage Nivo aan de Clarissenstraat in Boxtel staat leeg sinds het vertrek van het Peugeot-autobedrijf van Jos Verhulst. Eigenaar Sint-Joseph hoopt de onderhandelingen met een mogelijke koper in januari af te ronden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GEMEENTE ENTHOUSIAST OVER PLANNEN

Bouwaanvraag voor luxe woningen op locatie Nivo

STEFAN LATIJNHOUWERS

De gemeente Boxtel is in haar nopjes met de aanvraag van een inwoner van Schijndel voor de bouw van twee grote, luxe en vrijstaande woningen op de vroegere locatie van autobedrijf Nivo aan de Clarissenstraat. Bekend was al dat woonstichting Sint-Joseph, de eigenaar van het perceel, in onderhandeling was met een geïnteresseerde partij om het terrein te ontwikkelen. ,,Om het plan te realiseren is een wijziging van het huidige bestemmingsplan nodig, maar als gemeente willen we graag meewerken aan het initiatief", liet wethouder Peter van de Wiel gisteren weten.

Sinds het vertrek begin maart van autobedrijf Nivo staat de garage aan de Clarissenstraat leeg. Sint-Joseph timmerde het pand dicht om vernielingen en inbraken te voorkomen, maar de huidige aanblik is veel mensen een doorn in het oog. 'Geen gezicht en armoedig', luidt kortweg de kritiek. Studenten van SintLucas werden door de woonstichting ingeschakeld om de bouwhekken die het terrein afbakenen te bespannen met kleurrijke doeken.

,,Het gaat om een locatie in het centrum, die momenteel niet bepaald een visitekaartje is voor Boxtel en een verloederde indruk maakt", aldus wethouder Van de Wiel. ,,De bouw van twee luxe, vrijstaande woningen juichen we als college daarom zeker toe. Vooral omdat de huizen heel goed passen in die mooie buurt met fraaie, statige panden. De kosten die op het perceel drukken zijn hoog, vanwege de sloop van de garage en de eventuele sanering van het terrein."

APPARTEMENTEN

De wethouder benadrukt dat het huidige bestemmingsplan aangepast moet worden omdat dat nu alleen ruimte biedt voor de bouw van appartementen en een aantal rijtjeshuizen. ,,Maar hier is geen behoefte meer aan, terwijl het nieuwe plan heel goed past bij onze ambities. De indiener van de aanvraag wil het Nivo-pand graag kopen van Sint-Joseph en op die locatie aan de slag gaan."

Directeur-bestuurder Rob Dekker van de woonstichting gaf eerder aan niet te verwachten dat het terrein in beeld komt voor parkeerplaatsen, hoewel er alleen al op maaiveldniveau plaats zou zijn voor zestig tot zeventig auto's. De locatie werd al eens bekeken voor centrumparkeren, maat toen scoorde het Nivo-terrein een onvoldoende, mede door de lastige verkeersafwikkeling in de Clarissenstraat en omgeving.

ONDERHANDELINGEN

Dekker liet gisteren weten dat de gesprekken met de geïnteresseerde partij in een vergevorderd stadium verkeren. ,,Het is de bedoeling om de garage te verkopen zoals die er nu bij ligt. De kosten voor de sloop en het saneren van het terrein, als dat nodig blijkt, komen voor rekening van de nieuwe eigenaar. Deze wil ter plaatse inderdaad twee villa's bouwen, een voor zichzelf en een voor de verkoop. "

FOTO ONDER: Garage Nivo aan de Clarissenstraat in Boxtel staat leeg sinds het vertrek van het Peugeot-autobedrijf van Jos Verhulst. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding