faillissement triple e aangevraagd

De Kleine Aarde blijft gemoederen bezighouden

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Er lijkt geen gemeenteraadsvergadering in Boxtel plaats te kunnen vinden of het dossier De Kleine Aarde wordt besproken. De fractie Balans stelde dinsdag opnieuw vragen over de huurovereenkomst met Triple E en de toekomst van het terrein. Het einde van het bedrijf van Tom Bade lijkt in zicht te zijn nu bekend werd dat het faillissement is aangevraagd voor het Kenniscentrum, één van zijn bedrijven.

Dagblad De Gelderlander meldde in haar editie van zaterdag dat Triple E, het zakelijke imperium dat gericht is op duurzaamheid, op de laatste benen loopt. Over het kenniscentrum is inmiddels een faillissement uitgesproken en eigenaar Bade wordt achtervolgd door een lange rij van schuldeisers. Hier lijkt Boxtel inmiddels ook bij te horen. ,,Houdt dit in dat de gemeente nu met curatoren om de tafel moet", vroeg gemeenteraadslid Mariëlle van Alphen (Balans) zich af.

Wethouder Peter van de Wiel liet weten dat hij ook had gehoord over het faillissement en gaf aan dat er inmiddels een deurwaarder en advocaat op het dossier zijn gezet. ,,En als Triple E daadwerkelijk bankroet is, gaat de advocaat om tafel met de curatoren." Meer lieten Van de Wiel en burgemeester Mark Buijs niet los om het zorgvuldige juridische proces niet te verstoren. ,,We zijn ons bewust dat jullie daar weinig mee kunnen. Wij willen er ook van af, maar het lijkt ons niet goed om nu meer mededelingen te doen", zei Buijs.

Zijn relaas zorgde voor onbegrip bij oppositiepartijen als Balans en CDA. ,,We hebben er veel moeite mee dat we telkens de informatie uit het college moeten trekken. In februari kwam het onderwerp al


Swingend het jaar
uit met G@zzerop!
in Rembrandt

De twaalfkoppige band G@zzerop! heeft sinds de oprichting twee jaar geleden tal van braderiën en jaarmarkten op zijn kop gezet. Zaterdag 27 december luidt de formatie, die bestaat uit een combo, blazerssectie en drie leading vocals, het jaar uit in grand café Rembrandt.

Het orkest kenmerkt zich om altijd vol gas te geven en dat verklaart meteen de naam. Het repertoire omvat soul, rock-'n-roll, Top40 en Nederlandstalige meezingers.

Toegangskaartjes voor het optreden van G@zzerop! op zaterdag 27 december kosten vijf euro inclusief welkomstdrankje en zijn te koop in grand café Rembrandt en sigarenmagazijn Voets aan de Rechterstraat of telefonisch via trompettist Ad Voets: 06-44 92 62 57.

Het concert vangt om 21.00 uur; de zaal is vanaf 20.00 uur geopend.


Volksuniversteit

Wie deze winter of komend voorjaar een leuke cursus, workshop of lezing wil volgen in een ontspannen sfeer, kan vanaf nu het nieuwe cursusprogramma van de Volksuniversiteit 's-Hertogenbosch raadplegen. Dat is online beschikbaar op www.volksuniversiteitdenbosch.nl. De programmabrochures zijn ook gratis af te halen in bibliotheek De Meierij aan de Burgakker.

aan bod, pas een half jaar later werd na vele vragen toegegeven dat Triple E geen huur betaalde. En als er nu nog een juridische positie moet worden bepaald, dan lijkt me dat erg aan de late kant", sprak fractievoorzitter Wim van der Zanden (Balans) in felle bewoordingen. ,,Bovendien zit de gemeente nog midden in een conflict, terwijl er de komende weken wél wordt gesproken met nieuwe initiatiefnemers. Wat ons betreft zou dit dossier eerst gesloten moeten zijn." Op de vraag van Van der Zanden wie momenteel verantwoordelijk was voor het terrein, gaf Van de Wiel aan dat dit Triple E was, zolang het contract juridisch nog niet ontbonden is.

KADERS STELLEN

Hierna herhaalden de wethouder en burgemeester Buijs dat er momenteel wordt gekeken naar richtinggevende oplossingen, die in de raadsvergadering van januari worden toegelicht. ,,Er worden geen concrete afspraken gemaakt met mensen die belangstelling hebben voor het terrein. Hierdoor wordt onze juridische positie niet zwakker."

Vervolgens diende Balans een motie in waarin ze het college opriep de gemeenteraad kaders te laten vaststellen over de gewenste invulling van De Kleine Aarde in de toekomst. ,,We zien dit dossier als een leermoment om samen naar een nieuwe invulling van het terrein te kijken", lichtte Van Alphen toe. ,,Wat we vooral hopen, is dat Boxtel zich niet nogmaals aan dezelfde steen stoot. We moeten lering trekken uit het dossier", voegde partijgenoot Van der Zanden toe. Waar een aantal gemeenteraadsleden stelde dat de motie een herhaling van zetten zou zijn omdat wethouder Van de Wiel in januari met richtinggevende oplossingen komt, schaarden CDA en PvdA/GroenLinks zich achter de motie. ,,Ik kan me voorstellen dat je vooraf met elkaar vaststelt of je blijft vasthouden aan het duurzaamheidsideaal of mogelijk andere kaders stelt aan het terrein", gaf fractievoorzitter Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks) als uitleg. De steun van haar partij en CDA was uiteindelijk te weinig om de motie aan te nemen.

Wethouder Van de Wiel bleef herhalen dat hij voornemens is om in januari naar de gemeenteraad terug te komen met een update over gesprekken die met belangstellenden zijn gevoerd. ,,Er wordt vooraf geen enkel besluit genomen of toezegging gedaan."


Duo Two of Us
in Liverpool op
Dommelland tv

Dinsdag 30 december zendt de lokale omroep Dommelland om 23.00 uur de documentaire uit van het optreden door het Boxtelse duo Two of Us tijdens de Beatlesweek in Liverpool.

Adrie van Osch en Jos Vervoort reisden eind augustus voor de vijftiende keer naar de Britse havenstad voor diverse optredens in onder meer The Cavern Club. Documentairemakers Hans van Liempt en Guus Bekooy van omroep Dommelland reisden met het muzikale koppel mee voor een reportage.

Na de eerste uitzending op 30 december wordt de documentaire tussen 07.00 en 23.00 uur dagelijks meermalen herhaald. De film is vanaf Oudejaardag ook te zien via Uitzending Gemist op www.omroepdommelland.nl.