Kensji Schellekens hangt een bal in de grote dorpskerstboom nabij de kiosk in de Gemondse Dorpstraat. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Kensji Schellekens hangt een bal in de grote dorpskerstboom nabij de kiosk in de Gemondse Dorpstraat. (Foto: Stefan Latijnhouwers). Foto: Stefan Latijnhouwers

What's Up, Kensji?

De rubriek What's Up richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Deze week is het woord aan Kensji Schellekens (6) uit groep 3 van de Sint-Lambertusschool in Gemonde. Hij mocht dinsdag, net als alle andere leerlingen, in de dorpskerstboom bij de kiosk aan de Dorpstraat een zelfversierde bal ophangen.

De kinderen van alle groepen van de Lambertusschool mogen vandaag een bal ophangen in de boom. Hoe vind je dat? ,,Echt heel erg leuk. En weet je waarom? Omdat het zo'n prachtig versierde grote boom is met heel veel lampjes en slierten. Ik vind het heel leuk dat wij de boom mogen versieren met onze ballen. Bovendien krijgen we hier chocolademelk en een kerstkransje. Iedereen die dat wil, mag ook een wens opschrijven op een kaart en in de boom hangen, maar dat heb ik nog niet gedaan. Of ik een wens heb? Poeh, moeilijk.... Daar moet ik nog even over nadenken."

Verheug jij je op de kerstdagen? ,,Ik vind Kerstmis altijd een heel gezellige tijd omdat ik dan lekker samen ben met mijn ouders, mijn tweelingbroertje Mack en oudere broer N-Jay van 9 jaar. En we eten dan altijd lekkere dingen. Bovendien hebben we lekker vakantie en kan ik voetballen, computeren en met de iPad spelen. En misschien gaan we ook nog wel naar de bioscoop. Verder zie ik wel wat ik ga doen, maar ik vind het wel heerlijk om vrij te zijn. Al is school ook best leuk, want we hebben een fijne klas. Wist je trouwens dat we twee aardige juffen hebben? Het grappige is dat ze alle twee Peggy heten."

Wat vind jij gezelliger: Kerstmis of Oud en Nieuw? ,,Ik kies toch voor oudejaarsdag. Dan mag ik opblijven om naar het vuurwerk te kijken, maar weet je wat nog leuker is? Zaterdag 20 december ben ik jarig, samen met mijn tweelingbroertje natuurlijk. Maar morgen (gisteren, woensdag 17 december - red.) vieren we het al. Ook een aantal kinderen uit mijn klas komt op mijn verjaardag. Ik hoop dat ik veel cadeautjes krijg."

FOTO RECHTS: Kensji Schellekens hangt een bal op in de dorpskerstboom bij de kiosk in Gemonde. (Foto: Stefan Latijnhouwers).