Deze week werd nog druk gerepeteerd voor de Tiga-show van komende maandag in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. Op de foto de showgroep van 13-17 jaar. (Foto: Peter de Koning).
Deze week werd nog druk gerepeteerd voor de Tiga-show van komende maandag in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. Op de foto de showgroep van 13-17 jaar. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter De Koning

VOORSTELLING MET 320 DEELNEMERS IN THEATER AAN DE PARADE

Tiga-show 'Seasons of Love' in Den Bosch

'Seasons of Love' is de titel van de show die Tiga Health & Beauty maandag 22 december opvoert in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. De cast bestaat uit maar liefst 320 kinderen en jongeren. Zij variƫren in leeftijd van peuter tot 18 jaar, verdeeld over negentien groepen uit alle disciplines. ,,Van klassiek ballet tot breakdance, alle denkbare stijlen zie je op het podium", vertelt Gemmy Schellekens van Tiga.

De twee uur durende voorstelling wordt komende maandag twee keer opgevoerd: om 15.00 en om 19.00 uur. Kaarten kosten 16 euro en de opbrengst gaat voor een deel naar KiKa. Tiga hield het afgelopen jaar verschillende acties voor de bestrijding van kinderkanker door KiKa. Aan het eind van de show wordt de totale opbrengst van al deze activiteiten bekendgemaakt.

Er is nog een aantal kaarten te koop voor de show. Belangstellenden kunnen hiervoor op zaterdag 20 december terecht aan de balie van Tiga aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel. Op maandag 22 december zijn kaarten te koop aan de kassa van het Theater aan de Parade.

GROOT FEEST

Gemmy geniet nu al van de voorpret. ,,Eigenlijk moeten we zo'n show elk jaar doen, maar het is vrij kostbaar en kost veel tijd en energie." De docenten Marieke van den Heuvel en Stefanie Schellekens zijn dit jaar de drijvende krachten achter de zevende theatervoorstelling van Tiga. Al in de zomer startten zij met de ontwikkeling van de show, het repeteren zelf nam de afgelopen vier maanden in beslag. ,,Voor de kinderen is het een groot feest", vertelt Gemmy. ,,Ze mogen zelf meedenken en dingen aangeven, het is echt een show voor en door de kinderen. Veel ouders helpen mee, onder andere komende in de kleedkamers van het Bossche theater. Daar zijn we heel blij mee. Zonder die hulp was zo'n grote productie niet mogelijk."

'Seasons of Love' is een muzikale dansreis door de vier jaargetijden, met een heus 'Zwanenmeertje', stoere breakdance, vioolspel door Daniƫlle van Berkom en nog veel meer verrassende elementen. ,,Het ene moment zweven er klassieke tutuutjes over het podium, even later is het een energiek feest van wel honderd deelnemers die om beurten het podium bestormen", vertelt Gemmy.

De rode draad in het verhaal wordt gespeeld door Boaz Tooren uit de Boombox-groep van docente Steffie van der Meijden. Aan de hand van zijn belevenissen ontvouwt zich het verhaal van de vier jaargetijden.