De prijsuitreiking van de Bokselse Kwis zorgde voor gezellige drukte in activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. (Foto: Peter de Koning).
De prijsuitreiking van de Bokselse Kwis zorgde voor gezellige drukte in activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. (Foto: Peter de Koning).

VOLGEND JAAR TWEEDE EDITIE OP 14 NOVEMBER

Twee teams delen eerste plaats in Bokselse Kwis

PETER DE KONING

De teams Angelaschool de Goeiste en De Rode Lantaarn hebben samen de eerste editie van de Bokselse Kwis gewonnen. De organisatoren Patricia van Amelsvoort en Saskia Maltha maakten dat vrijdagavond bekend tijdens een zeer drukke en gezellige deelnemersavond in boerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. Beide teams waren iedereen de baas met een score van 193 punten.

De 400 euro prijzengeld die de Angelaschool verdiende, gaat naar de school zelf: de Stichting Katholiek Onderwijs Breukelen. Wat ze ermee gaan doen? ,,Geen idee, want deze winst hadden we niet verwacht. We gaan nu eens rustig nadenken hoe we dit geld voor de school het beste kunnen besteden", sprak vervangend teamcaptain Tanja van Zandvoort.

GIRO DI KIKA

Ook De Rode Lantaarn kreeg 400 euro en wist wel heel goed hoe ze die wil besteden. Het geld gaat naar Giro di KiKa, de bekende wielertocht door Italiƫ met als doel geld inzamelen tegen kinderkanker. De Rode Lantaarn overhandigde het geld meteen de volgende dag aan wielrenner Bjorn van de Langenberg die de Giro di KiKa komende zomer gaat fietsen voor Isa, het vierjarige dochtertje van vrienden. ,,Wij wensen Bjorn heel veel succes hiermee en we zijn blij dat we hieraan een steentje kunnen bijdragen", reageerde De Rode Lantaarn na afloop van de prijsuitreiking.

De derde prijs (200 euro) was voor buurtvereniging Tussen de Dekens die het prijzengeld doneert aan hospice Acacia. Team Welluk legde beslag op de originaliteitprijs voor de leukste foto. De prijs voor de mooiste limmerick was voor Team Tieletoren.

Ouderwets gezellig

De organisatoren Patricia en Saskia kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van de Bokselse Kwis met ruim vijfhonderd deelnemers. ,,Het was een avond vol ouderwetse gezelligheid. We hebben heel wat mensen in beweging gebracht. Het is het succes geworden waarop we hadden gehoopt", vertelde Patricia vrijdagavond. Saskia was het er helemaal mee eens en vulde aan: ,,Het is fijn om iets te kunnen doen dat mensen verbindt en dat iets betekent voor goede doelen."

De tweede editie van de Bokselse Kwis komt er zeker en vindt plaats op zondag 14 november 2015, de dag dat Sinterklaas aankomt in Nederland. De eerste vragen hebben Patricia en Saskia al verzameld. ,,Vragen over toiletten in de horeca zitten er niet meer bij. Dat gaf in de kroegen te veel onrust", lachen de dames.

FOTO LINKS: Bjorn van de Langenberg met het team De Rode Lantaarn dat hem de 400 euro prijzengeld schonk voor Giro di KiKa. Op de foto ontbreekt Ellen Maas-Schalkx. (Foto: De Rode Lantaarn).

Afbeelding