Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

derde editie kerststallenroute opnieuw groot succes

Met treintje langs 150 Liempdse kribkes

Liempdenaar Anton van de Ven ging jaren geleden op vakantie naar het Limburgse Epen en kwam daar in aanraking met de Kribkeswandeling, een route langs allerlei verlichte kerststallen in voortuinen. Dat bracht hem op het idee om ook een Kribkesroute in zijn woonplaats te organiseren. Dit jaar vindt alweer de derde editie plaats, met liefst 150 stalletjes.

De plattegrond is verkrijgbaar is bij de volgende startpunten: Het Wapen van Liempde, café 't Groene Woud, De Durpsherberg en 't Struifhuis. Hierin staan twee verschillende routes vermeld die deelnemers kunnen afleggen.

Dit jaar zijn 150 verlichte, grote en kleine kerststallen te zien, vijftig meer dan vorig jaar. Ook in de kiosk, bij basisschool De Oversteek en de kerk van de parochie Sint-Jans Onthoofding zijn weer kerststallen te zien.

Mensen kunnen de route wandelend afleggen en per fiets een uitstapje maken naar stalletjes die verder weg staan, bijvoorbeeld in de buurtschappen Vrilkhoven, Kleinderliempde en Kasteren. Dit jaar rijdt er ook een treintje langs de kribkes. Vertrekpunt op 21 en van 25 tot en met 28 december is het Raadhuisplein tussen 12.00 en 17.00. Een ritje kost twee euro per persoon.

KERSTFAIR

De kribkes zijn tot en met Driekoningen, dinsdag 6 januari, te zien in Liempde. In deze periode worden allerlei extra activiteiten georganiseerd, zoals een kerstfair op zondag 21 december. Café Het Wapen van Liempde en De Durpsherberg organiseren van 11.00 tot 17.00 dit winterse evenement. Bezoekers kunnen struinen langs kraampjes, genieten van glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep.

Daarnaast kunnen kinderen een ritje maken op een pony en een wens hangen in de wensboom. Mensen die een kraampje willen huren, kunnen contact opnemen met Het Wapen van Liempde, telefoonnummer (0411) 63 12 80 of De Durpsherberg, tel. 63 12 32.

Ook zijn er in de periode tussen Kerstmis en Oud en Nieuw verschillende concerten. In De Durpsherberg is zaterdag 27 december de coverband Loekie de Vos te zien en een dag later treedt saxofoonkwartet Elan van 16.00 tot 18.00 uur op in het Liempdse café.

Popkoor Voices is op 28 december van 11.00 tot 15.00 uur te beluisteren in Het Wapen van Liempde.

FOTO BOVEN: De 'kerstpoppen' in deze Liempdse stal op de kruising van de Nieuw- en de Dorpsstraat komen van Het Goed en de Vincentiusvereniging. (Foto's: Albert Stolwijk).

FOTO ONDER: Ook kinderopvang 't Zonnetje aan de Kerkstraat doet weer mee met de Kribkesroute.

Afbeelding