Willy Beerens (rechts) maakte tijdens de kerstmarkt samen met de kerstman de opbrengst van Op Liemt Gemunt bekend: ruim 15.000 euro. (Foto: Gerard Schalkx).
Willy Beerens (rechts) maakte tijdens de kerstmarkt samen met de kerstman de opbrengst van Op Liemt Gemunt bekend: ruim 15.000 euro. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Liempdse verenigingen
verdelen ruim 15 mille

De vijfde editie van Op Liemt Gemunt, waarbij consumenten muntjes krijgen bij aankopen en deze kunnen doneren aan een lokale vereniging, heeft ruim 15.000 euro opgebracht. Dit werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de kerstmarkt op het Raadhuisplein. Dit bedrag had nog hoger kunnen zijn...

,,Eigenlijk hoef ik niet meer uit te leggen wat de actie inhoudt. De muntjes zijn een middel geworden die ondernemers, vrijwilligers en inwoners met elkaar verbinden", zei Beerens vrijdag tijdens de Liempdse kerstmarkt. ,,Jaarlijks worden tienduizenden muntjes ingeleverd, die bestemd zijn voor 45 lokale verenigingen", aldus Beerens. ,,We hebben ervoor gekozen om niet meer dan 45 verenigingen te laten deelnemen. Hierdoor is er al jaren een wachtlijst. Daarom hebben we nu voor een competitie-element gekozen. De clubs die de minste munten krijgen, maken plaats voor verenigingen van de wachtlijst. Het wordt nu dus nóg belangrijker om zoveel mogelijk mensen voor jouw vereniging te laten kiezen", zei Beerens. ,,Uit onze berekeningen blijkt dat mensen nog duizenden munten in hun lades hebben liggen en dat het eindbedrag zo'n 11.000 euro meer had kunnen zijn. We roepen mensen dus op om álle munten te besteden."

De Op Liemt Gemunt-ondernemers organiseren regelmatig andere activiteiten. Dit jaar is er voor het eerst een kerstspeurtocht, waarbij deelnemers op zoek kunnen gaan naar 38 letters die in etalages hangen en kans maken op mooie prijzen. De prijsuitreiking vindt zaterdag 3 januari om 16.00 uur plaats bij de pomp op de Keefheuvel in Liempde.