Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Boxtel krijgt zijn eigen 'Knoopgala' in Classic Park

Onder de titel Remember the Dreams loopt zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 december voor het eerst een groots opgezette, openbare muziekshow van stapel in Classic Park. Het automuseum aan de Koppenhoefstraat beschikt over een grote congreshal. Daar biedt De Aggemarvanhuisaf Band & Friends mensen met een beperking de kans om hun muzikale droom waar te maken. In de spotlights!

Onder leiding van bandleider Sjef van Weert is de voorbije maanden intensief gerepeteerd door het Boxtelse blaasorkest, dat is uitgebreid tot een dertig muzikanten tellende bigband.

Remember the Dreams is gebaseerd op het Knoopgala waarin Paul de Leeuw vorig jaar op Eerste Kerstdag mensen met een beperking liet optreden met het Metropole Orkest. Zo'n zelfde televisieshow wordt ook dit jaar opnieuw uitgezonden: op dinsdag 30 december vanuit theater Carré.

In de Boxtelse versie treden vijf mensen met een beperking op. Naast een rolstoeldanspaar ook een toetsenist, een accordeonist, een zanger en een zangeres. Het zijn allemaal mensen uit de regio die vooraf auditie hebben gedaan. Getipt door bekenden uit hun omgeving, bleken zij stuk voor stuk over opmerkelijk muzikaal talent te beschikken, zo ondervonden de organisatoren.

DREAM4KIDS

Ook landelijk bekende artiesten doen mee aan Remember the Dreams. Arno Kolenbrander (oud-winnaar van The Soundmixshow) zingt beide dagen. Wouter Vink (zaterdag) en Charley Luske (zondag), beiden bekend van The Voice of Holland, zijn eveneens van de partij. Zij komen belangeloos naar Boxtel. De opbrengst van het muziekspektakel is immers voor het goede doel: Dream4Kids, een stichting die zich inzet voor kinderen met traumatische ervaringen.

De kaartverkoop bleef tot dusver wat achter bij de verwachtingen. Desondanks hopen de initiatiefnemers dat de zaal beide dagen flink vol zal lopen. Entreebewijzen kosten 15 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Ring & Go aan de Rechterstraat of te reserveren via www.rememberthedreams.nl. Telefonisch bestellen kan ook via (0411) 68 53 31 of 06-54 33 86 22.

In Remember the Dreams treedt onder meer de 56-jarige accordeonist Albert van Roosmalen uit Boxtel voor het voetlicht. De bewoner van een Cello-appartement aan de Molenstraat versterkt het orkest onder meer in een nummer dat wordt vertolkt door zanger Arno Kolenbrander. (Foto: Peter de Koning).