Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Selissen

Afgelopen zaterdag mochten wij ook een kraam bezetten op de kerstmarkt in winkelcentrum Selissen. Wat een geweldig mooie markt was dit. Gezelligheid ten top. Goede sfeer en ambiance, winkels open, vele kramen met goede doelen. Diverse andere activiteiten ook voor kinderen. En ook nog alles gratis. Zelfs de burgemeester was aanwezig die ook nog even alle kramen bezocht. Een geweldig staaltje samenwerking van de winkeliers zonder een noot van onvrede. Onze complimenten gaan dan ook uit naar de organisatoren van dit evenement.

                WIM BRESSERS


Modecreaties
SintLucas sieren
Boxtelse etalages

Op initiatief van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) en Brabants Centrum kregen studenten van SintLucas de opdracht modecreaties te ontwerpen die het thema 'Nostalgische kermis' droegen. Inmiddels staan in vijftien etalages paspoppen met bijzondere ontwerpen. Op de acht overige winkelruiten zijn stickers geplakt met verwijzingen naar de deelnemende winkels.

De aftrap van de route vond vrijdagochtend plaats bij Filipe Mode aan de Markt. Daar kregen aanwezigen, onder wie wethouder Eric van den Broek, beleidsmedewerker Marloes van de Wetering, Marieke Maas van Beleef Boxtel en Luc Broos van Centrummanagement Boxtel, de opdracht zelf een happertje te vouwen. ,,Het was een pittige opdracht voor de studenten, maar ik ben erg blij met het resultaat", aldus Filipe van den Borne, eigenaar van de modezaak en voorzitter van de OCB. ,,De creatie die in de etalage van mijn eigen winkel staat, ziet er top uit." Tanja Langerwerf, docent van SintLucas, gaf aan dat het hard werken was voor de leerlingen. ,,Daarnaast hebben ze in dit project ook samen leren werken. Iedere student heeft een andere associatie bij het thema nostalgische kermis, dat maakt deze route zo interessant."

EXPOSITIERUIMTE

Ook wethouder Van den Broek was vol lof over de etalageroute. ,,Door samenwerking ontstaan goede initiatieven. Dat blijkt wel uit deze etalageroute die door de OCB, Brabants Centrum en SintLucas tot stand is gekomen. Hopelijk heeft de etalageroute een vliegwieleffect en ontstaan er nóg meer mooie initiatieven in het centrum. Duidelijk is dat het kernwinkelgebied een mooie expositieruimte is." Tot het einde van dit jaar hangen de creaties in de Boxtelse etalages.

FOTO ONDER: Vrijdag, kort voordat de nostalgische kermis van start ging, werd de etalageroute officieel geopend. Een aantal studenten van SintLucas gaf een korte rondleiding langs deelnemende winkels. Ieder student gaf invulling aan het thema 'nostalgische kermis'. (Foto: Annelieke van der Linden).