Verrijzenis Boxtel

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. (0411) 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. In de weken rondom de feestdagen is de bereikbaarheid van het parochiesecretariaat aangepast: op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 december van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. De week daarna bereikbaar op maandag 29 december, dinsdag 30 december, woensdag 31 december en vrijdag 2 januari. Vanaf maandag 5 januari 2015 is het parochiesecretariaat weer op de normale openingstijden bereikbaar. Wanneer u buiten de openingstijden van het secretariaat voor dringende zaken een pastor wilt bereiken, dan hoort u via het antwoordapparaat ons noodnummer.

* Nachtmis. Het motto luidt: Niet langer spoorloos. De kerk wordt weleens vergeleken met een moeder. Het ene kind woont nog bij haar in en doet alles voor haar, anderen wonen dichtbij en komen vaak bij haar op bezoek. Anderen wonen heel ver weg of zijn erg druk met hun ondernemingen. Maar als moeder jarig is, zijn ze er allemaal. Iedereen is ook welkom op dit feest van onze moeder de kerk, op het grote feest van de geboorte van onze heer en verlosser Jezus Christus. We zijn hier allemaal thuis, en niet langer spoorloos.

* Adventsactie. De collecte van de adventsactie voor de Romazigeuners in Roemnië heeft 556,27 euro opgebracht.

* Kerstpakkettenactie. Evenals vorig jaar organiseert de MOV-groep een kerstpakkettenactie. Tijdens de advent staat een kribbe achter in de kerk voor het inzamelen van houdbare etenswaren in pot of blik en verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo en tandpasta. Dit jaar wordt door ons ook kleding ingezameld voor kinderen en volwassenen. Wij vragen deze ook bij de kribbe te zetten in gesloten plastic zakken.

* Collecte zieken. De leden van de werkgroepen Aandacht voor Zieken zullen op kerstavond en Eerste Kerstdag in beide kerken na iedere viering bij de uitgangen collecteren. Ook staan er de grote groene bussen gereed om er uw kerstgaven in te deponeren. Deze worden bestemd voor attenties aan onze zieken, zowel thuis als in het ziekenhuis. Speciaal op dagen als deze willen wij ons met hen verbonden weten opdat door onze aandacht er ook Kerstmis mag zijn in hun bestaan.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Agenda. Maandag 19.00 bestuurscommissie P & O, pastorie Duinendaal.

* Onttrekking aan de eredienst Heilig Hartkerk. Zoals u weet, zal de Heilig Hartkerk met ingang van 4 januari aan de eredienst moeten worden onttrokken. In het weekend van 3 en 4 januari vinden de laatste vieringen plaats. Vooral voor degenen die zich bij de Heilig Hartkerk betrokken voelen, maar ook voor alle overige parochianen van de Verrijzenisparochie is dit een emotioneel en diep ingrijpend gebeuren. In verband hiermee zullen in het weekend van 3 en 4 januari alle schijnwerpers op de Heilig Hartkerk gericht staan en vinden er in dit weekend geen vieringen in de Sint-Petrusbasiliek plaats.

In de Heilig Hartkerk is zaterdag 3 januari om 19.00 uur een eucharistieviering met samenzang. De laatste viering is op zondag 4 januari om 10.30. Het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris geeft acte de présence. Aan het einde van de dienst wordt het Allerheiligste de kerk uitgedragen. Na de viering wordt in de kerk koffie geserveerd, waarbij iedereen van harte welkom is.

Vanaf 5 januari vinden alle doordeweekse eucharistievieringen (van maandag tot en met vrijdag om 09.00) in de Sint-Petrusbasiliek plaats. Met ingang van 10 januari wordt bovendien de zaterdagavondmis voortaan naar de Sint-Petrusbasiliek verplaatst. De aanvangstijd blijft hetzelfde: 19.00.

* Ontmoeting. Zondagmorgen 28 december zijn belangstellenden na de viering van 09.00 in de Sint-Petusbasiliek van harte uitgenodigd voor een ontmoeting onder het genot van een kop koffie in de pastorie op Duinendaal.

SINT-PETRUSBASILIEK

* Eucharistievieringen. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Het Sint-Petruskoor zingt de vaste gezangen uit de Kleine Barokmis van C. van Haperen. Het orgelprogramma luidt als volgt: Balbastre, Noël 'Il est un petit de l'ange'; Van Dijk, Romance in E; Zipoli, Pastorale; Franck, Sortie 'Venez, divin Messie'.

* Kerstviering peuters en kleuters. Woensdag is er om 17.00 een korte viering zonder eucharistie voor peuters en kleuters. Hier wordt het kerstverhaal voorgelezen en klinken enkele kerstliederen. Voorgangers zijn pastor R. Niessen en diaken P.P. Flesia. Kinderen die dat willen, worden uitgenodigd verkleed naar de kerk te komen.

* Gezinsviering. De viering van 19.00 op kerstavond is een gezinsviering en speciaal bedoeld voor de grotere kinderen en hun ouders. Het jeugdkoor Carmida onder leiding van Sabine Hobbelen en Jauke Versteeg verzorgt de zang en Tommy van Doorn begeleidt op piano. Voorganger is pastor R. Niessen; diaken T. Dankers.

* Nachtmis met Con Fervore. Woensdag om 21.00 is een jongerenviering met zanggroep Con Fervore onder leiding van Mirjam Zweerts-Verhoeven met medewerking van Quirien Eikelboom, piano. Voorganger en predikant is pater H. de Visser; diaken T. Dankers assisteert.

* Nachtmis. Woensdag om 23.00 is de nachtmis met het Sint-Petruskoor onder leiding van Kees Doevendans en met orgelspel door Tommy van Doorn. Gezongen worden de Messe in G-dur van Fr. Schubert, alsmede een aantal kerstliederen, ten dele samen met de kerkgangers. Voorgangers zijn pastor R. Niessen en pater H. de Visser, predikant is pater H. de Visser. Orgelprogramma:Liszt, Die Hirten an der Krippe; Demessieux, Adeste fideles; Andriessen, In dulci jubilo; Guilmant, Puer nobis nascitur; Lefébure Wély, Offertoire.

* Hoogmis Eerste Kerstdag. Donderdag 10.30 zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Messe in G-Dur van Fr. Schubert en een aantal kerstliederen, gedeeltelijk samen met de kerkgangers. Voorganger is pastor R. Niessen en predikant is diaken P.P. Flesia. Orgelprogramma: Daquin, Noël; Andriessen, In dulci jubilo; Guilmant, Puer nobis nascitur; Lefébure Wély, Offertoire.

* Tweede Kerstdag. Eucharistieviering om 10.30 met samenzang. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Bezoek kerststal. Op Eerste én Tweede Kerstdag is de Sint-Petrusbasiliek van 14.00 tot 16.00 geopend voor een bezoek aan de kerststal.

* Eucharistievieringen. Zondag 28 december 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis). Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in G van G. Casali. Orgelprogramma: Guilmant, Prière et Berceuse; Clérambault, Flûtes; Guilmant, Adagio; Clérambsult, Caprice sur les Grands Jeux.

* Oud- en Nieuwjaar. Woensdag 31 december (Oudejaarsavond) is er om 19.00 in de Heilig Hartkerk een eucharistieviering met samenzang. Op donderdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is om 10.30 in de Sint-Petrusbasiliek de hoogmis met het Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pastor R. Niessen (woensdag) en pastoor J. Grubben (donderdag). Op woensdag en donderdag is er geen eucharistieviering om 09.00.

* Sint-Petruskoor. Op Nieuwjaarsdag verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Mis ter ere van de H. Franciscus van Assisi van J.B. Hilber.

* Orgelprogramma Nieuwjaarsdag. Buxtehude, Preludium in D-dur; Bach, Das alte Jahr vergangen ist; Bach, Fantasia in C-dur; Bach, Praeludium und Fuge in D-moll.

* Misintenties. ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Annie v. Rooij-Muurlink (jgt); Mieke v.d. Brand-Raaijmakers (jgt); Maria Even-Renken (mgd); overl. ouders Jan en Ria Bluemink-Beerten (mgd); Annie Vekemans- v.d. Heijden (mgd); John Lippelt (mgd); Frans v. Ewijk (mgd); An Verhagen- v. Meersbergen (mgd); Quinten v.d. Ven (mgd); Mien Bergman (verj); overl. ouders Van Kuijk-Rijkers; Renze de Waal.

WOENSDAG Kerstavond, 19.00 Karel Pijnenburg; overl. ouders Van Esch- v.d. Meijden en dochter Riet; Wim Bergman. 21.00 Kees Mosink (mgd); Rianne en Jolanda Hulsen; overl. ouders Van Rumund-Wagenaars; Marinus en Jeanne v. Oers- v. Beek; Jan Roelofs; Theo v. Zogchel; Hans Meisters. 23.00 Anny Hacken-Melis (mgd); overl. ouders Van Casteren-de Natris, Wim en Patrick; deken Martinus Bertens; Ad en Sjaan v. Heesch; Thijs en Dien v.d. Broekhuizen; Renze de Waal; Piet Rood; Wim v. Breugel en overl. ouders; Willemien Keusters, zoon Ben en schoonzus Marian; overl. ouders Peijnenburg- v. Oijen en kleizoon Tim Peijnenburg; Frans v. Son; Jan Pijnenburg; Piet en Greet Boleij en Jo Smits; Hans Rutten; Harrie v. Vucht; overl. ouders Beerendonk-Schoonus; Gert en Lia Pronk; overl. ouders De Koning- v. Buul; om sterkte voor een zieke; uit dankbaarheid.

DONDERDAG Eerste Kerstdag, 10.30 Martien Grilis (jgt); Hans en Paula Pilzecker-Willenborg (mgd); Mita Deelen (mgd); Wim Aarns (mgd); Willy v. Boxtel-v. Zwam (mgd); Joke v.d. Staak; overl. ouders Van Berkel-Olislagers; zuster Willeminio v. Berkel; zuster Francien v. Berkel; pastoor Herman de Beer; overl. ouders Leo en Miet Versantvoort- v.d. Struijk; overl. ouders Van den Besselaar- v.d. Sanden; overl. ouders Van der Sloot-Valks en kinderen; Nico de Jong; Michel Schellekens; overl. ouders Van de Laar- v. Hal; Adri v.d. Ven; Rien Goossens; overl. fam. Swiers-Weterman; overl. fam. Dukker-Spinkhuizen; overl. ouders Koelink-Cornuit.

VRIJDAG Tweede Kerstdag, 10.30 Willem-Jan v.d. Heijden (jgt); Nelly Bekkers- v. Vught; overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; overl. ouders Peijnenburg-Soeterings. 10.30 In woonzorgcentrum Vinckenrode/Elisabethsdael: Jeanne Op 't Hoog-Timmermans (mgd).

ZONDAG Heilige Familie, 09.00 Jas Voets (mgd); Riet v.d. Loo- v.d. Aker (mgd); overl. fam. Spijkers- v. Eerdewijk; Jan te Boekhorst. 10.30 Ruud v.d. Horst (jgt); Sjerry v. Vlerken-Romeijnders (jgt); Wim Broeders (mgd); Tonny Dujardin-Bakx (mgd); Renze de Waal; Wim Aarns.

DONDERDAG Nieuwjaar, 10.30 overl. ouders Van Berkel-Sanders; Renze de Waal; uit dankbaarheid; bijzondere intentie.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

HEILIG HARTKERK

* Eucharistieviering. Zaterdag 19.00 (Verrijzeniskoor). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Gezinsviering Kerstavond. Woensdag 19.00 gezinsviering met zang door Praiseband Upside Down. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Het thema van deze gezinsviering luidt: Het licht van Kerstmis.

* Nachtmis met Verrijzeniskoor. Om 22.00 is de nachtmis met zang door het Verrijzeniskoor. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Eerste Kerstdag. : Donderdag is er om 10.30 een eucharistieviering met samenzang. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Bezoek kerststal en kerk. Op Tweede Kerstdag is de kerk van 14.00 tot 16.00 geopend voor een bezoek aan de kerststal en de fototentoonstelling.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 27 december om 19.00 met samenzang. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Oud- en Nieuwjaar. Woensdag 31 december (Oudejaarsavond) is er om 19.00 in de Heilig Hartkerk een eucharistieviering met samenzang. Op donderdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is om 10.30 uur in de Sint-Petrusbasiliek de hoogmis met het Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant in deze vieringen is pastor R. Niessen (woensdag) of pastoor J. Grubben (donderdag). Op Nieuwjaarsdag is er geen eucharistieviering om 09.00.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Frans Vermeer (jgt); Dries v. Grinsven en overl. familie (jgt); overl. fam. Roefs- v. Ham (jgt); mw. Buisman-Groot (jgt); Piet Koenraadt (mgd); Sjef Maas en Jans Maas- v.d. Meijden.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG Kerstavond, 19.00 fam. Van Mensvoort- v. Oirschot en pastoor Van Mensvoort (jgt); fam. Welvaarts- v. Kemenade; Jan Schoenmakers (mgd); Christian en Lisette Heijmans en hun kinderen Remco en Sanne; oma Mien Swinkels- v. Pelt en kleindochter Shamileeka v. Dongen; Toon en Sjaan Paashuis-Wagenaars; Zus Wagenaars; overl. ouders Spijkers-Schalkx; Gerard Timmermans; Henk v.d. Dungen; fam. Radic en Matekalo; fam. Van Nistelrooij-Gloudemans; Jan v. Bragt; Theo Erkamp; Henk en Roelie Plageman en zoon André; Thea v. Asveldt- v.d. Vegt; Jan Kersten. 22.00 Antoon Jurriëns (jgt); Piet v.d. Meijden (mgd); overl. fam. Rutten-Smeets; Cecilia Onderwater- v. Laarhoven; Johan v. Alphen en overl. fam. Van Alphen-Olislagers.

DONDERDAG Eerste Kerstdag, 10.30 pastoor Eras; Martien Vorstenbosch.

ZATERDAG Heilige Familie, 19.00 voor alle overleden parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG Oudejaarsdag, 19.00 overl. ouders Van Kollenburg-Essens en kinderen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 overl. ouders Berkelmans en zonen Adrie en Frans.

MAANDAG 10.15 Christien en Jan Senders.

Senioren

MAANDAG 22 DECEMBER

13.30 kerstviering wijk Centrum in De Adelaar.

VRIJDAG 2 JANUARI

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

ZONDAG 4 JANUARI

12.30 eten bij Elisabethsdael; opgeven vóór 1 januari via telefoonnummer (0411) 66 25 79.

Kort Nieuws

Heilig Hartkoor

Het Heilig Hartkoor uit Boxtel luistert woensdag 24 december, op kerstavond, vanaf 21.00 uur de nachtmis op in de Heilige Michaëlkerk te Sint-Michielsgestel. Op het programma staat dan 'Messa breve no. 7'. Op zondag 28 december zingt het koor om 10.00 uur het werk 'Missa Secunda Pontificalis' van Lorenzo Perosi tijdens de hoogmis in Gestel.